Dany París

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Dany París
Date personale
Nume la naștereDanielle París
Născută (85 de ani) Modificați la Wikidata
Paris, Franța Modificați la Wikidata
CetățenieFranţa Franța
Ocupațieactriță de film
prezentatoare de televiziune
Limbi vorbitelimba franceză Modificați la Wikidata

Dany París sau Danielle París (n. , Paris, Franța) este o actriță și prezentatoare de televiziune franceză, activă în Italia în anii 1960. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără Fata lui Bube (1963), Cu mâinile pe oraș (1963) și Julietta spiritelor (1965).

Biografie[modificare | modificare sursă]

A avut un moment de notorietate mai ales ca interpretă teatrală și cinematografică în unele filme importante (printre altele, un cuplu cu Totò, precum și Julietta spiritelor de Federico Fellini și Fata lui Bube de Luigi Comencini) și ca prezentatoare de televiziune la diferite ediții ale concursului de muzică Cantagiro.

După ce a studiat dansul la Paris, orașul ei natal, era în drum spre o carieră de dansatoare când o accidentare a forțat-o să părăsească această activitate. Astfel s-a mutat la Roma la începutul anilor 1960 cu intenția de a face o descindere în lumea divertismentului, mai ales în televiziunea italiană încă tânără, care a angajat numeroase „starlete” din străinătate prin RAI. Aici a reluat studiile de dans, dicție, limbi străine și actorie la școala de artă dramatică a lui Alessandro Fersen. Oportunitatea de a se evidenția i-a fost oferită în 1962 când i s-a încredințat prezentarea, împreună cu Nuccio Costa, a transmisiei muzicale Cantagiro, eveniment pe care l-a prezentat apoi împreună cu alți prezentatori și în anii următori.

Filmografie selectivă[modificare | modificare sursă]


Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]