Sari la conținut

Daewoo Electronics

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Daewoo Electronics
Tipcompanie publică  Modificați la Wikidata
Fondată  Modificați la Wikidata
Țara Coreea de Sud[1]  Modificați la Wikidata
SediuSeul
Industrieconsumer electronics[*][[consumer electronics (electronic equipment intended for everyday use, typically in private homes)|​]]  Modificați la Wikidata
Produseelectrocasnice  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial

Daewoo Electronics este o companie de electronice din Coreea de Sud, parte a grupului Daewoo. Grupul Daewoo a fost înființat în 1987, iar în timp a devenit o companie globală, cu centre de cercetare și vânzare, în mai mult de 40 de țări din întreaga lume. Este a treia cea mai mare companie de electronice din Coreea de Sud, după Samsung și LG.

Daewoo Electronics a fost înființată în 1999, în momentul divizării conglomeratului sud-coreean Daewoo, și include producția de electrocasnice ca frigidere, mașini de spălat, cuptoare cu microunde sau televizoare[2]. De la înființare, compania s-a aflat sub controlul unui consorțiu de bănci creditoare, care controlau 97,5% din capital[2]. În noiembrie 2010, grupul iranian Entekhab Industrial Group a achiziționat Daewoo Electronics pentru 518 milioane de dolari[2].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ GRID Release 2017-05-22[*][[GRID Release 2017-05-22 (2017-05-22 release of the GRID database)|​]]  Verificați valoarea |titlelink= (ajutor)
  2. ^ a b c Daewoo Electronics, cumpărat de un grup iranian pentru 520 mil. dolari, 14 nov 2010, zf.ro, accesat la 14 noiembrie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]