Command & Conquer: Yuri's Revenge

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Command & Conquer: Yuri's Revenge

Dezvoltator(i) Westwood Studios[*]  Modificați la Wikidata
Editor(i) Electronic Arts  Modificați la Wikidata
Serie Command & Conquer  Modificați la Wikidata
Platformă Microsoft Windows  Modificați la Wikidata
Dată lansare   Modificați la Wikidata
Genuri Joc de strategie în timp real  Modificați la Wikidata
Moduri Multiplayer
Singleplayer  Modificați la Wikidata
Media CD-ROM  Modificați la Wikidata
Prezență online
Internet Movie Database
Ratinguri
PEGI PEGI 12[*]  Modificați la Wikidata
ESRB Teen[*]  Modificați la Wikidata

Command & Conquer: Yuri's Revenge este un expansion pack al jocului Red Alert 2. Actiunea jocului este o continuare dupa sfarsitul campaniei americane din Red Alert 2. In introducere, presedintele Michael Dugan este chemat de urgenta la casa alba unde este informat ca in timp ce aliatii au fost ocupati cu lupta cu sovieticii, Yuri si-a creat o armata secreta in diverse zone ale lumii. Mai este descoperit un dispozitiv pe insula Alcatraz din San Francisco. Conversatia este intrerupta de Yuri care il informeaza pe presedinte ca dispozitivul poarta numele de Dominator Psihic si ca exista o retea cu mai multe dispozitive dealungul lumii, pe care o va activa si va cuceri lumea. Presedintele comanda un atac aerian asupra insulei. Toate avioanele au fost distruse de tunurile anti-aeriene de pe insula, insa unul din ele s-a prabusit in reactorul nuclear al insulei, iar dispozitivul a ramas fara energie electrica.

 • Dupa ce primul dominator psihic ramane fara energie electrica, Yuri le activeaza pe celelalte doua, unul situat langa Marea Piramida in Egipt, celalalt la polul sud. Cele doua dominatoare se activeaza, iar majoritatea lumii este preluata de Yuri.
 • Asemenea jocului Red Alert 2, in Yuri's revenge exista doua campanii si un mod de joc in care jucatorul isi alege o harta, aliatii, oponentii si tara cu care doreste sa joace.

Campania Americana[modificare | modificare sursă]

 • Prima misiune a acestei campanii este in San Francisco, unde jucatorul trebuie sa captureze cateva centrale electrice ale orasului pentru a activa masina timpului, noua inventie a lui Einstein. Dupa ce jucatorul captureaza centralele electrice, acesta se intoarce in timp, la momentul cand sovieticii au atacat San Francisco. Dupa ce ii invinge pe sovietici, jucatorul distruge dominatorul psihic de pe insula Alcatraz, care era inca in constructie.
 • In urmatoarea misiune jucatorul este trimis in Los Angeles, unde Yuri a construit cateva dispozitive de macinare, in care ii introduce pe cetatenii orasului pentru a obtine materii prime. Jucatorul este ajutat de 3 personaje celebre din filme, reusind sa distruga cele 4 dispozitive si sa elimine armata lui Yuri din Los Angeles.
 • In urmatoarea misiune, jucatorul primeste un mesaj de la Chairman (o parodie a lui Bill Gates) ca Masivesoft Corporation (parodie dupa Microsoft Corporation) a fost capturata de catre Yuri, dorind sa obtina toti banii lui Chairman. Deasemenea, jucatorul mai primeste informatia ca o baza nucleara a lui Yuri este amplasata in Seattle. Jucatorul este trimis in oras, unde are capacitatea de a folosi dispozitivul de control al vremii. Dupa ce elibereaza Massivesoft Campus, jucatorul se indreapta spre baza nucleara pe care o elimina.
 • Intre timp, Einstein este capturat de catre Yuri fortandu-l sa lucreze la dominatorul psihic din Egipt. Jucatorul ajunge in Egipt, iar dupa ce elimina apararea din jurul Marii Piramide, are posibilitatea de a folosi dominatorul psihic, dupa care acesta se va autodistruge. Trupele lui Yuri din Egipt sunt eliminate. Dupa aceea jucatorul este trimis in Australia la Sydney unde Yuri detinea o facilitate de clonare, cu care intentiona sa ii cloneze pe liderii mondiali si sa foloseasca clonele pentru a controla guvernele lumii. Dupa ce facilitatea este distrusa, Yuri reuseste folosind tehnologia de control mintal sa o faca pe locotenenta Eva Lee sa ii spuna unde va avea loc meetingul top secret dintre marii lideri mondiali. Locatia meetingului fiind Londra, Marea Britanie. Scopul meetingului era semnarea unui tratat conform caruia Rusia si America vor deveni aliati. Jucatorul are misiunea de a proteja palatul parlamentului. Dupa ce reuseste sa respinga asediul, Alexander Romanov, care se afla deasemenea acolo, a declarat ca Rusia se va alatura aliatilor.
 • Yuri fiind invins, se retrage la polul sud in Antarctica, unde este situat centrul sau de comanda, totodata unde se afla ultimul dominator psihic. Jucatorul captureaza o baza sovietica abandonata, apoi cu ajutorul Cronosferei, sunt teleportate trupe americane in acel loc, si este construita si o baza militara americana. Jucatorul este nevoit sa distruga dominatorul psihic cat mai repede, si sa elimine restul trupelor lui Yuri.
 • Dupa ce Yuri este invins, este inchis intr-o inchisoare speciala construita de Albert Einstein, de unde el "nu va mai putea controla nici macar o musca". In acel moment, liniile timpului din Red Alert 2 si Yuri's revenge se intalnesc. Atunci profesorul Einstein explica: O serie de evenimente trebuie sa se petreaca inaintea celorlalte". Linia de timp alternata, devine noua realitate. In noua realitate, generalul Carville ramane in viata, iar invazia lui Yuri devine inexistenta.

Campania Sovietica[modificare | modificare sursă]

 • In aceasta campanie, jucatorul este informat de catre ultimii sovietici ce au mai ramas, ca aliatii au creat o masina a timpului in San Francisco. Acesta are misiunea de a captura masina, pentru ca Uniunea Sovietica sa nu se destrame. Jucatorul este trimis in oras, unde captureaza masina. Inginerii au setat gresit masina timpului, aceasta trimitandu-l pe jucator in epoca dinozaurilor. Aici, jucatorul trebuie sa apere masina timpului pana cand aceasta se va reactiva si il va trimite inapoi in viitor. Masina timpului ajunge apoi la coordonatle corecte. Jucatorul trebuie sa gaseasca o baza sovietica in oras, de unde va trimite trupe cu care sa distruga dominatorul psihic, care era in constructie.
 • In urmatoarea misiune, jucatorul folosind masina timpului ajunge in trecut,(numele misiunii fiind Deja Vu). Numele de Deja Vu vine de la faptul ca intr-o misiune din Red Alert 2, jucatorul trebuie sa apere cronosfera din Muntii Padurea Neagra. In aceasta misiune, el trebuie sa distruga cronosfea si laboratorul lui Einstein, astfel incat istoria sa se schimbe, si in viitor Rusia sa castige razboiul.
 • Dupa aceea, jucatorul descopera un dominator psihic in Londra. Acesta se duce la Londra, unde distruge un Psychic Beacon care ii controla pe aliati. In acel moment, Americanii doresc sa devina aliati cu sovieticii, desi sovieticii nu ii considera pe americani aliatii lor. Sovieticii in colaborare cu trupele de la acea baza militara, distrug dominatorul psihic, inainte sa se activeze.
 • In urmatoarea misiune, jucatorul trebuie sa il recupereze pe premierul Alexander Romanov, al carui avion a fost distrus de tunurile anti-aeriene ale lui Yuri, acesta fiind nevoit sa se ascunda intr-un oras din Morroco. Dupa ce premierul este salvat, jucatorul este trimis pe o insula necunoscuta din Oceanul Pacific, unde distruge curtea navala a lui Yuri. Insa, Yuri nu este capturat, deoarece folosind o racheta, acesta pleaca la baza militara de pe Luna, unde intentiona sa se duca dupa ce cucerea lumea. Jucatorul este trimis pe luna, unde distrug centrul de comanda al lui Yuri.
 • In ultima misiune, jucatorul este informat de Alexander Romanov ca noul centru de comanda al lui Yuri este in Castelul Bran din Transilvania, Romania, unde cu ajutorul a doua Psychic Beacons a capturat o baza militara sovietica si una americana. Dupa ce castelul este distrus, Yuri intentioneaza sa se intoarca in trecut cu masina timpului, pentru ca viitorul sa fie controlat de el. Locotenenta Zofia, modifica coordonatele masinii timpului, deoarece sovieticii inca aveau control asupra masinii, incat Yuri a ajuns in epoca dinozaurilor, unde este ucis de un Tyranosaurus Rex. Dupa ce Yuri este ucis, sovieticii reusesc sa preia lumea, si incep expansiunea comunismului in restul sistemului solar.