Cicero Moraes

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Cicero Moraes
Date personale
Născut (41 de ani) Modificați la Wikidata
Chapecó, Santa Catarina, Brazilia Modificați la Wikidata
Cetățenie Brazilia Modificați la Wikidata
Ocupațiegrafician[*]
sculptor
designer Modificați la Wikidata
Locul desfășurării activitățiiSinop Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba portugheză
limba engleză[2] Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materUNINTER[*][[UNINTER (UNINTER International College)|​]][1]  Modificați la Wikidata
Prezență online

Cicero Moraes (n. , Chapecó, Santa Catarina, Brazilia) este un designer 3D brazilian, specializat în reconstrucția facială criminalistică și în proiectarea și modelarea protezelor umane și veterinare.

A fost responsabil pentru reconstruirea fețelor a nenumărate figuri religioase și istorice, precum Sfântul Anton[3], Sfântul Valentin[4], Eva din Naharon[5], Bărbatul din Lagoa Santa[6]  și Lordul din Sipan.[7]

În domeniul veterinar, a proiectat și modelat digital proteze pentru diferite animale, inclusiv un câine, o gâscă, un tucan, un papagal macaw și o broască țestoasă.[8]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ ORCID Public Data File 2023, accesat în  
  2. ^ Czech National Authority Database, accesat în  
  3. ^ „Adevăratul său chip”. 
  4. ^ „Cum arăta, de fapt, Sf Valentin, patronul îndrăgostiților. Savanții i-au refăcut chipul, în premieră”. Arhivat din original la . 
  5. ^ „Scientists reconstruct the face of a woman whose 13,600-year-old remains are the oldest EVER discovered in the Americas”. 
  6. ^ „Au fost africanii ,,primii americani? Reconstrucţia chipului unui bărbat care a trăit în urmă cu 10.000 de ani oferă noi detalii privind apariţia primilor locuitori ai continentului american”. 
  7. ^ „Face of Lord of Sipán, the mysterious Moche warrior-priest, is brought back to life with a reconstruction of his 2,000-year-old skull”. 
  8. ^ „Ţestoasa cu carapace 3D”. [nefuncționalăarhivă]