Chuck

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Chuck

Logoul Chuck
Genfilm de acțiune
serial de televiziune dramatic[*]
fiction de spionaj
serial TV de comedie[*]  Modificați la Wikidata
Creator(i)Josh Schwartz
Chris Fedak
ActoriZachary Levi
Yvonne Strahovski
Joshua Gomez
Ryan McPartlin
Mark Christopher Lawrence
Julia Ling
Vik Sahay
Scott Krinsky
Sarah Lancaster
și Adam Baldwin
Compozitor temă muzicalăTim Jones[*][[Tim Jones (compozitor american)|​]]  Modificați la Wikidata
Temă muzicală de începutCake: "Short Skirt/Long Jacket" (versiunea instrumentală)
Țară de origineStatele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Limbă(i)limba engleză  Modificați la Wikidata
Nr. de sezoane5
Nr. de episoade91 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i) executiv(i)Josh Schwartz
McG
LocLos Angeles  Modificați la Wikidata
Perioadă de difuzare42.5 minute
Companie(i) de producțieCollege Hill Pictures
Wonderland Sound and Vision
Warner Bros. Television
Difuzare
Canal originalNBC
Format imagine480i (SDTV),
1080i (HDTV)
Difuzare originală24 septembrie 2007 –
prezent
Cronologie

Chuck este un serial de comedie-acțiune american creat de Josh Schwartz și Chris Fedak. În serial este vorba despre un tânăr obișnuit ce primește un e-mail codat de la un vechi prieten din universitate ce acum lucrează pentru CIA; mesajul întipărește singura copie a celor mai mari secrete ale lumii în creierul lui Chuck.[1][2]

Produs de College Hill Pictures, Wonderland Sound and Vision și Warner Bros. Television, serialul a avut premiera în America pe 24 septembrie 2007 pe NBC.[3][4] Chiar dacă NBC a comandat un sezon întreg (de 22 episoade), primul sezon a avut doar 13 episoade din cauza grevei scriitorilor din America.[5][6] Cel de-aal doilea sezon a început pe 29 septembrie 2008 și conține 22 de episoade.[7].

După o campanie de 2 luni, realizată de fani, numită „Salvați-l pe Chuck”, NBC a mai comandat un sezon (al 3-lea) de 13 episoade.[8] Pentru a ajuta la acoperirea costurilor celui de-al treilea sezon, a fost realizată o înțelegere între NBC și Lanțul de restaurante Subway. Acest lucru înseamnă că probabil sezonul trei va începe în martie 2010 (sau mai devreme) în intervalul orar normal (luni la 20:00 - SUA).[9][10]

Intriga[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Chuck Bartowski (Zachary Levi) este un tânăr de douăzeci și ceva de ani din Burbank, CA ce lucrează, împreună cu prietenul lui cel mai bun, Morgan Grimes (Joshua Gomez), ca reparator de calculatoare la Nerd Herd în magazinul local Buy More (o parodiere a magazinului Best Buy),[11]. Sora lui Chuck, Ellie (Sarah Lancaster) este un doctor ce-l îndeamnă mereu să facă progrese în plan profesional și romantic. Împreună cu ei stă și soțul lui Ellie - Devon "Captain Awesome" Woodcomb (Ryan McPartlin). În noaptea zilei sale de naștere, Chuck primește un e-mail de la Bryce Larkin (Matthew Bomer), fostul său coleg de cameră de la Universitatea Stanford, care acum este un agent secret CIA. Când îl deschide, întreaga bază de date a secretelor guvernului SUA - aflate într-un supercomputer numit The Intersect — este inscripționată în creierul lui. National Security Agency (NSA) și CIA vor să recupereze datele trimițând fiecare cei mai buni agenți ai lor: Major John Casey (Adam Baldwin) și Sarah Walker (Yvonne Strahovski).

Pentru că informațiile au fost distruse de Bryce, iar Chuck își aduce aminte diferite imagini („flashes”) din e-mailul primit la influența unor factori (fețe, voci, cuvinte, obiecte), el trebuie să folosească acele informații pentru a prinde diferiți răufăcători. Pentru a-și proteja familia, Chuck trebuie să păstreze acest lucru secret față de ei și de prieteni, forțându-i pe agenții Casey și Sarah să lucreze sub acoperire, Sarah devine prietena lui și își ia o slujbă la un restaurant local (fost Winenerlicious, prezent Orange Orange), iar Casey primește o slujbă la Buy More, amândoi având misiunea de a sta cu ochii pe Chuck.

Între timp, guvernul încearcă să reconstruiască computerul Intersect. Casey primește ordin să-l omoare pe Chuck imediat ce computerul este terminat. Dar, în primul episod al sezonului 2, Intersectul este distrus, iar Chuck rămâne în viață.

În continuare este arătat că Bryce este încă în viață și că o agenție secretă de spioni numită „Fulcrum” îl caută crezând că Intersect-ul este încă la el. Mai mulți agenți Fulcrum au descoperit că Chuck este adevăratul intersect, dar au fost prinși sau omorâți înainte de a transmite informația.

Se arată și că Fulcrum încearcă să-și construiască propriul Intersect și cred că CIA au încetat cercetările. În episodul „Chuck Versus the Suburbs” (din 16 februarie 2009), toate secretele din Intersectul Fulcrumului sunt implantate în capul lui Chuck. În cele din urmă, tatăl lui Chuck și creatorul Intersectului Steven Bartowski (a.k.a. "Orion") reușește să scoată toate informațiile din capul lui Chuck; dar, în finalul sezonului 2, „Chuck Versus the Ring” (27 aprilie 2009), Chuck își încarcă voluntar noul intersect în creier, ce-i permite să folosească și abilități fizice (ex: karate).

Actorii și personajele[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ "About Chuck"
 2. ^ Chuck from NBC
 3. ^ „All related listing for Chuck. The Futon Critic. Accesat în . 
 4. ^ „NBC showcases fall primetime entertainment series beginning week of September 24” (Press release). NBC. . Accesat în . [nefuncțională]
 5. ^ Schneider, Michael (). „NBC orders full seasons up”. Variety. Accesat în . 
 6. ^ Kissell, Rick (). „Will audiences return post-strike?”. Variety. Accesat în . 
 7. ^ Adalian, Josef (). „NBC Goes All the Way With 'Chuck'. TVWeek.com. Accesat în . 
 8. ^ Littleton, Cynthia (). 'Chuck' back, but on tighter budget”. Variety. Accesat în . 
 9. ^ Carter, Bill (). „Upfronts: 'Chuck' Takes the Subway”. The New York Times. Accesat în . 
 10. ^ Ryan, Maureen (). „NBC's plans for next season, and more news on 'Chuck'. Chicago Tribune. Arhivat din original la . Accesat în . 
 11. ^ Tevlin, Jon. "Dates aside, TV's Nerd Herd rings true to Geeks Arhivat în , la Wayback Machine.." Minneapolis Star-Tribune, 27 November 2007.

Legături externe[modificare | modificare sursă]