Chris Colorado

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Chris Colorado este un show de televiziune animat care conține 26 de episoade; a fost creat de Thibaut Chatel, Franck Bertrand și Jacqueline Monsigny, coloana sonoră fiind creată de Fabrice Aboulker. A fost televizat pentru prima dată pe data de 18 decembrie 2000 în Franța pe Canal+ si mai târziu pe canalul FR3. A fost transmis și pe Toonami în Marea Britanie și în România în anul 2001. Seria a mai fost transmisă și pe canalele ABC și iView din Australia, ClubRTL din Belgia, VRAK TV din Quebec, ProSieben și Kabel 1 din Germania, Cartoon Network din Polonia și Româniă.

Durata fiecărui episod, este de aproximativ 26 de minute. Episoadele sunt foarte greu de găsit, dar primul DVD cu primele 4 episoade a fost lansat în Franța.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Acțiunea din serialul „Chris Colorado” este situată pe planeta Pământ într-un viitor apocaliptic după ce un meteorit distruge aproape toate formele de viață de pe Pământ, fiind un dezastru imens, cunoscut mai târziu ca „Marea Prăbușire”. După un timp, numeroasele grupuri de supraviețuitori, s-au adunat încercând să reconstruiască și să creze o nouă societate mult mai pașnică, înființând „The World Federation” („Federația mondiala”). După mai multe decenii de pace, un dictator misterios, supranumit «Thanatos», un om care poartă un costum și o mască pentru a-și ascunde fața și-a creat o armata de oameni convertiți in cyborgi numiți Thanori începând astfel, un război („The Mega War”), Thanatos, reușind astfel să pună stăpânire pe Europa. Dar un grup de oameni numiți „The Centurions of Freedom” („Centurionii Libertații”), conduși de Comandantul Richard Julian reușesc în încercarea de a-l învinge pe Thanatos. Acesta se refugiază între ruinele „Orașului glorios” (prima capitală a lumii și cea mai afectată de meteoritul prăbușit), unde un fluid negru, numit acum de Centurioni, „Dark Torrent” („Torrent Negru”),care îi conferă abilitatea de a recruta o nouă armată de Thanori dintre supraviețuitorii care trăiesc printre ruine, pornind o luptă constantă și aprinsă împotriva „Federației Mondiale”. Povestea începe când un fost centurion numit Capitanul Chris Colorado, un soldat sportiv și inteligent, care este recrutat de proaspătul-ales comandor al lumii, Richard Julian, care îi dezvăluie lui Chris, adevărul despre tatăl lui, William-Erwin Krantz, un cunoscut membru al brigadei Centurionilor Libertații, însărcinat cu misiunea de a se infiltra în armata lui Thanatos, pentru a putea aduna informații despre inamic, dar când nu a mai putut fi contactat, s-a presupus că a dezertat la inamic. Din această cauză, mulți, printre care și Chris, au crezut că William-Erwin Krantz a dezertat, astfel, disprețuindu-l. La început, nefiind de acord, Chris acceptă să devină principalul agent secret a lui Julian în lupta împotriva lui Thanatos, deoarece dorește să afle adevarul despre tatăl lui. Acest lucru îl va implica pe Chris în aventuri periculoase, în care va întâlni diverse persoane ,care îi vor dezvălui adevărul desprea tatăl său, despre familia sa și secretul din spatele „Marei Prăbușiri”.

Personajele[modificare | modificare sursă]

Chris Colorado[modificare | modificare sursă]

Chris Colorado este numele personajului principal, el fiind unul din cei mai buni soldați ai Federației Mondiale și un pilot foarte experimentat. El stăpânește foarte bine artele marțiale și are un masterat in știința. În principal, îi este frica de șobolani. Mai târziu, ne este dezvăluit că el a fost dat afară din armată, după ce comandantii lui, i-au înscenat furtul unor planuri secrete, temându-se să nu treacă de partea lui Thanatos, la fel ca tatăl lui. De atunci, el trăieste în casa bunicului său, Samuel Colorado localizată la baza Marelui Canion. Ajuns de trecut, Chris acceptă să devină principalul agent secret a lui Julian ca să poată afla adevarul despre tatăl lui.

Chippowok[modificare | modificare sursă]

Este un indian Apache din tribul Hopi, care este prieten și principalul aliat al lui Chris Colorado, încă din copilarie. Originar dintr-un sat de pe Marele Canion, nu foarte departe de casa lui Sam Colorado, ei s-au întâlnit pentru prima dată când Chris era fugărit de un frup de Tanori trimiși de Thanatos să îl captureze pe el și pe familia lui. Chippowok i-a salvat viața lui Chris, atunci când l-a găsit rătăcit în deșertul de la baza Marelui Canion, astfel devenind îngerul lui păzitor .El îi este loial lui Chris, după cum spune tradiția poporului său și nu îi place să-i fie menționat numele adevărat („Inima tunetului”).

Richard Jullian[modificare | modificare sursă]

Este comandatul „Centurionilor Libertații” care l-a învins pe Thanatos. Îl cunoștea foarte bine pe William-Erwin Krantz, însărcinându-l cu misiunea de a se infiltra în armata lui Thanatos pentru a strânge informații. Mai târziu, a fost ales ca Lider a Federației Mondiale, cu o nouă capitală, la Chichen Itza.

Jenifer Jullian[modificare | modificare sursă]

Ea este fica comandorului Julian.

Rebecca Wong[modificare | modificare sursă]

Este secretara și consiliera lui Richard Julian. Ea pare ca fiind rece și distantă, în principal din cauza unui acciden suferit în trecut, în urma căruia, i-au fost amputete ambele mâini, acestea fiind înlocuite cu implanturi robotice. Trecutul ei rămâne un mister, fiind cunoscut faptul că numele ei real este Lily, ea fiind o extremistă politică, membră a partidului extremist „Axa de Oțel”, partid dizolvat de comandorul Richard Julian. La început, ea intră în conflict cu Chris Colorado, necunoscându-i intențiile. În final își dă seama că ei doi sunt de aceeași parte a baricadei și sunt de acord să se ajute reciproc, pentru binele Federației Mondiale.

Thanorii[modificare | modificare sursă]

Recrutați cu forța de Thanatos, ei erau la început, oameni capturați de Thanatos și supuși unor transformări psihice, devenind cyborgi gata să lupte în numele lui Thanatos. Ei nu ezita să se sinucidă, decât să cadă în mâinile inamicului. Pentru a face acest lucru, ei au un buton instalat în cap, care odată apăsat, blocheaza anumite zone importante ale creierului. Thanorii sunt folosiți ca armata principală a lui Thanatos și sunt trimiși să execute diferite misiuni. Ei au spioni infiltrați în rândurile Federației Mondiale și sunt principalii inamici din serial. Pe parcursul serialului, ne este prezentată existența unui „Thanor Suprem”, comandantul întregii armate a lui Thanatos și care este al doi-lea la comandă, după Thanatos.

Thanatos[modificare | modificare sursă]

Thanatos este dictatorul misterios și liderul Thanorilor. El pare să dețină niște abilități psihice obținute din Torrentul Negru, un fluid negru și vâscos, emanat de meteorit.

Dublajul în limba română[modificare | modificare sursă]

Dublajul în limba română a fost realizat de Zone Studio Oradea.

Ion Abrudan, Richard Balint, Florian Silaghi, Alexandru Rusu, Florin Stan, Adrian Locovei

Lista Episoadelor(EN)[modificare | modificare sursă]

1. The Commander's Agent

2. The Protected City

3. The Forbidden Zone

4. The Night Of The Hopi

5. The Voyage Of Liberty

6. The Woman Behind The Veil

7. The Glass Cube

8. The Great Crash

9. Vote For Julian

10. The Triumph Of Thanatos

11. In Secret

12. The Mosais

13. False Appearance

14. Marubo

15. The Madness Of Chris Colorado

16. Thanatos Against Thanatos

17. The Lost Library

18. The Phantom Of Chichen-Itza

19. Enemy Brothers

20. The Legacy Of Annouchka Krantz

21. The Secret Of Palenque

22. Women Of The Desert

23. Man Hunt

24. Project Minotaur

25. Son Of The Clone

26. The Destiny Of Krantz