Casanova, identitate feminină

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Casanova, identitate feminină

Afișul filmului
Titlu originalCasanova, identitate feminină
GenDramă
RegizorMarius Theodor Barna
ScenaristMarius Theodor Barna
ProducătorParadox Film
DistribuitorLorion Distribution
DistribuțieMaria Dinulescu
Mimi Brănescu
Costel Cașcaval
Durata100 minute
ȚaraRomânia
Limba originalăromână
Disponibil în românăoriginal
Prezență online

Pagina Cinemagia

Casanova, identitate feminină este un film românesc din 2009 regizat de Marius Theodor Barna. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Maria Dinulescu, Mimi Brănescu, Costel Cașcaval.

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

O tânără, Ioana, apare într-un spot publicitar pentru adolescenți și își scandalizează familia datorită conținutului erotic al spotului. Ea pleacă de acasă și încearcă să ia viața pe cont propiu. Ioana realizează că a devenit o mică vedetă, statut care îi aduce și avantaje, dar o pune și în situații neconvenabile; traversează diferite medii, își schimbă prietenii. Ea încercă să își găsească propria identitate într-o societate contemporană extrem de agitată.

Datorită unui anume statut al personalității sale, care simbolizează o emancipare feminină, este inclusă într-o campanie electorală, unde are diferite inovații, dar în final deși ideile ei oferă succes, un sentiment de frustrare o încearcă, fapt ce o determină să revină acasă. Viața poate fi oricând luată de la început. Orice experiență te face mai puternic.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Distribuția filmului este alcătuită din:[1]


Primire[modificare | modificare sursă]

Filmul a fost vizionat de 1.028 de spectatori în cinematografele din România, după cum atestă o situație a numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei și până la data de 31 decembrie 2014 alcătuită de Centrul Național al Cinematografiei.[2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Casanova, identitate feminină pe site-ul All About Romanian Cinema
  2. ^ „Situația numărului de spectatori înregistrat de filmele românești ieșite în premieră până la 31.12.2014” (PDF). Centrul Național al Cinematografiei. . Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]