Caorle

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Caorle (Ca'orle) este un orășel situat pe coasta Mării Adriatice, făcănd parte din provincia Veneția (Veneto), Italia. Caorle se află între estuarele formate de râurile Livenza și Lemene.

Turnul din Caorle

Caorle este un oraș de coastă din provincia Veneției, aflat între estuarele Livenza și Lemene. Istoria așezării înaintează în timp până în primul secol I Hr., alături de celelalte așezări din laguna Veneției. În timpuri romane Caorle era un port natural ce deservea Julia Concordia din apropiere.

Astăzi Caorle oferă vizitatorilor o imagine încântătoare, atât dinspre mare cât și dinspre uscat. Clopotnița cilindrică din secolul al XII-lea și catedrala romanesca foarte veche pot fi văzute în fața stâncii, iar vechiul oraș de pescari de-a lungul stâncii oferă căsuțe în culori pastelate, alei venețiene și mici piațete. Aceste atracții sunt unice în această zonă și au făcut coasta venețiană renumită în lumea întreagă. Coasta Caorle, Porto S. Margherita și Duna Verde au 15 km de plajă înclinată lin spre marea albastră.

Există și centre comerciale, magazine tradiționale, gelaterii elegante, restaurante tipice, pizzerii, discoteci și terase pe plajă. Festivalul corăbiilor "bragozzi", Caorlevivistoria și festivalul Fraima sunt evenimente care evocă trecutul drag locuitorilor, sărbătorit cu costume istorice și folclor.

Demografie[modificare | modificare sursă]

Evoluția demografică[1]


Legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Statistiche I.Stat - ISTAT.