Beniamin Todosiu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Beniamin Todosiu
Date personale
Născut (36 de ani) Modificați la Wikidata
Alba Iulia, Alba, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiepolitician
tehnică dentară Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Deputat al României Modificați la Wikidata
Deținător actual
Funcție asumată
CircumscripțiaAlba[*]
Legislaturălegislatura 2020–2024

Partid politicPSD (din )
USR (până în )
Alma materUniversitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș

Beniamin Todosiu (n. , Alba Iulia, Alba, România) este un deputat român, președinte al filialei județene USR Alba, ales în 2020 din partea USR. Beniamin Todosiu, cel mai tânăr deputat al județului Alba, a absolvit Facultatea de Medicină Dentară, la Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș și-a deschis propria afacere la doar 28 de ani.

În Parlament, propune măsuri pentru sprijinirea antreprenoriatului și simplificarea procedurilor pentru accesarea fondurilor guvernamentale și europene și sprijinirea turismului.

De asemenea, își propune să arate că politica se poate face și altfel. Și că oamenii productivi în mediul privat pot fi la fel de productivi și pentru cetățeni, în calitate de oameni politici, fiindcă totul ține de voință, precum și de un sistem de valori de la care nu trebuie să faci rabat.

Beniamin Todosiu a intrat în politică în 2016, după ce a văzut rezultatele alegerilor locale din București. Acela a fost momentul când a realizat că lucrurile nu se vor schimba în jurul nostru dacă oamenii cinstiți și competenți continuă să stea pe margine.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]