Be Big!

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Fii Bărbat!
'Be Big!'
Titlu originalBe Big!
Gencomedie
RegizorJames W. Horne
ScenaristH.M. Walker
ProducătorHal Roach
DistribuitorMetro-Goldwyn-Mayer
MontajRichard C. Currier
DistribuțieStan Laurel
Oliver Hardy
Premiera7 februarie 1931
Durata27:55 min. (3 bobine)
ȚaraStatele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Limba originalăengleză
Disponibil în românăsubtitrat
Prezență online

Fii Bărbat! (în engleză Be Big!) este un film de comedie cu Stan și Bran, lansat în 1931. El are o durată de 28 de minute și era format din trei role. Filmul a fost regizat de James W. Horne, produs de Hal Roach și distribuit de Metro-Goldwyn-Mayer.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Stan și Bran sunt vecini in aceeași clădire și sunt pe punctul de a pleca împreună cu soțiile lor in weekend in Atlantic City. Când pregătirile de plecare sunt aproape de a fi terminate, Bran primește un telefon de la prietenii lui de la club. Aceștia vor să organizeze in aceeași seară o petrecere in cinstea celor doi. Deși la început Bran e ferm hotărât să refuze invitația cedează in cele din urmă - programul serii fiind factorul hotârâtor.

Ca să poată rămâne acasă el simulează o durere de cap puternică și o stare de slăbiciune care l-ar impiedica sa meargă din acea seară in Atlantic City. Stan va rămâne cu el să-l îngrijească în timp ce soțiile lor i-au un taxi spre gară. Acolo află că trenul lor a plecat deja și nemaiavând altul până a doua a zi dimineață se hotărăsc să se întoarcă acasă. În acest timp cei doi încep pregătirile pentru a ieși în oraș, dar vor constata că o pereche de cizme mai mici decât trebuie sunt mai greu de scos din picioare decat de incălțat.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Semnificație culturală[modificare | modificare sursă]

Influențe și titlu[modificare | modificare sursă]

Asemănări cu un alt film[modificare | modificare sursă]

Observații[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]