Battlestar Galactica: The Resistance

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Acest articol se referă la web-episoade lansate între cel de-al doilea și al treilea sezon al serialului reimaginat Battlestar Galactica. Pentru un episod din sezonul 2 al serialului, vedeți Resistance (Battlestar Galactica).
Battlestar Galactica: The Resistance
Informații generale
FormatScience Fiction
Drama
Compozitor temă muzicalăBear McCreary  Modificați la Wikidata
Țară de origineStatele Unite
Nr. de episoade10
Producție
Producător(i) executiv(i)Ronald D. Moore
David Eick
Perioadă de difuzare2-5 min.
Difuzare
Canal originarSci Fi Channel
Difuzare originarăSeptembrie 5, 2006
Cronologie
Precedat de"Lay Down Your Burdens"
Urmat de"Occupation"

Battlestar Galactica: The Resistance este titlul comun al 10 web-episoade de 2 - 5 minute lansate exclusiv pe internet prin intermediul site-ului oficial al Sci Fi Channel. Povestea urmărește evenimentele care apar între finalul sezonului 2 și începutul sezonului 3 al serialului TV reimaginat Battlestar Galactica.

Primul webisod a fost lansat la 5 septembrie 2006.

Seria a fost produsă ca un eveniment promoțional al Battlestar Galactica. Titlul original al seriei a fost Battlestar Galactica: Crossroads dar "Crossroads" a fost folosit ulterior ca titlul finalului sezonului 3.

Web-episoadele au fost lansate doar în Statele Unite, ceea ce a dus la nemulțumiri în rândul fanilor din lumea întreagă care au folosit rețele peer-to-peer pentru a descărca fișiere piratate cu aceste episoade presupuse cu licență liberă.[1] The webisodes were later reposted on various free video hosting sites, such as YouTube but have since been removed at "the request of copyright owner NBC Universal because its content was used without permission".

Web-episoadele au fost incluse pe discul 2 în Regiunea 1 al pachetului de DVD-uri cu sezonul 3.

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Seria prezintă evenimentele de pe Noua Caprica după invazia Cylonilor de la sfârșitul sezonului al doilea. Prezintă activitățile rezistenței împotriva ocupației Cylonilor și ale colaboratorilor cu Cylonilor.

Rezistența este condusă de Colonelul Saul Tigh, fost ofițer executiv pe nava Galactica, fiind cel mai mare ofițer ca grad militar de pe Noua Caprica. Este însoțit de proaspăt părinții Șeful Tyrol și Cally, fostul membru al echipajului de pe Galactica Jammer și de Jean Barolay, un membru rezistenței de pe Caprica.

Seria începe în a 97-a zi după ocpația Cylonilor.

Web-episoade[modificare | modificare sursă]

Actori[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]