Bard's Tale

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Bard's Tale
The Bard's Tale PC box
Dezvoltator(i)inXile entertainment[*]  Modificați la Wikidata
Editor(i)Vivendi Games[*]  Modificați la Wikidata
Designer(i)Brian Fargo[*]  Modificați la Wikidata
Compozitor(i)Clint Bajakian[*]
Peter McConnell[*]
Tommy Tallarico[*]
Jared Emerson-Johnson[*]  Modificați la Wikidata
SerieThe Bard's Tale[*]  Modificați la Wikidata
Motor graficDark Alliance Engine
PlatformăXbox
PlayStation 2[1]
Microsoft Windows
Ouya[*]
iOS
PlayStation 4  Modificați la Wikidata
Dată lansarePlayStation 2, Xbox
  • AN 2004-10-26
Windows
  • AN 2005-06-27
Steam
  • AN 2009-12-12
Apple iOS
  • AN 2011-12-1
Genurijoc video de rol pentru calculator  Modificați la Wikidata
ModuriSingleplayer  Modificați la Wikidata
Mediadisc optic[*]  Modificați la Wikidata
Cerințe sistemProcesor Pentium 4 1GHz; 128MB RAM; 32MB placă video
Prezență online
site web oficial
Internet Movie Database
Ratinguri

Bard's Tale este un joc video de rol dezvoltat de InXile Entertainment și distribuit în 2004 de Vivendi Universal Games. Prezentat ca o parodie plină de umor a jocurilor fantasy video de rol (din categoria cărora originalul Bard's Tale este dat ca prim exemplu), acest joc are mai multe caracteristici comune cu jocurile moderne de consolă cum ar fi Baldur's Gate: Dark Alliance.

Bard's Tale a fost produs pentru PlayStation 2 și Xbox în octombrie 2004. Pentru Microsoft Windows jocul a apărut pe 28 iulie 2005. Jocul a fost relansat în decembrie 2009 pe platforma Steam (a Valve Corporation). O versiune pentru iOS a apărut în decembrie 2011 pentru iPhone și iPad.

InXile Entertainment[modificare | modificare sursă]

Compania InXile Entertainment a fost întemeiată de Brian Fargo, fost director executiv la Interplay. Până la Bard's Tale, Brian Fargo a produs Fallout Tactics, MDK 2, Giants: Citizen Kabuto, Messiah, Sacrifice, Lost Wikings și alte jocuri.

Parodie[modificare | modificare sursă]

Încă de la început devine evident faptul că jocul este o parodie a jocurilor video de rol. Bard's Tale satirizează clișeele din aceste jocuri: ca de exemplu omorâtul șobolanilor pentru creșterea experienței.

Fundal[modificare | modificare sursă]

Personajul principal, un bard, este un aventurier fără scrupule, pasiunile lui în viață fiind banii și femeile. Spre deosebire de restul jocurilor RPG, bardul nu-și folosește cântecele pentru a îmbunătăți performanțele colegilor săi ci invocă diferite creaturi care să-l ajute în lupte (fapt ce-l apropie mai mult de clasa summoner decât bard). Pentru fiecare creatură invocată trebuie ca jucătorul să apese o anumită secvență de taste (care este o abordare a jocului pentru PS2 și Xbox, nu pentru PC).

Gameplay[modificare | modificare sursă]

Jocul, deși este și pentru PC, arată ca un joc tipic pentru consolă. Sistemul de inventar este simplificat (specific consolelor): orice obiect găsit este transformat în aur dacă este mai slab decât cel cu care jucătorul este deja echipat. Toate dialogurile sunt vorbite, jucătorul are de ales între replicile nice și snarky, care sunt echivalentul a good și evil din jocurile gen Fable sau Star Wars: Knights of the Old Republic.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Redump.org 

Legături externe[modificare | modificare sursă]