Sari la conținut

Banda de lași

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Banda de lași
Un branco di vigliacchi

Afișul românesc al filmului
Titlu originalUn branco di vigliacchi
Genfilm dramatic
film de război
RegizorFabrizio Taglioni
ScenaristFabrizio Taglioni
Giuliano Carnimeo
StudioColiseum Film
Director de imagineAldo Giordani
MontajEnzo Alabiso
MuzicaAldo Piga
DistribuțieRoger Moore
Pascale Petit
Aroldo Tieri
Memmo Carotenuto
Premiera22 martie 1962 Italia Italia
Durata96 minute
film color
ȚaraItalia Italia
Franţa Franța
Limba originalăitaliană
Disponibil în românăsubtitrat
Prezență online

Banda de lași (titlul original: în italiană Un branco di vigliacchi) este un film dramatic de coproducție italo-franceză, realizat în 1962 de regizorul Fabrizio Taglioni, protagoniști fiind actorii Roger Moore, Pascale Petit, Aroldo Tieri și Memmo Carotenuto.[1]


Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Italia, al doilea Război Mondial. Giuditta, o fată frumoasă care lucrează pentru a-și întreține frățiorul Marcello, ascunde la fermă patru prizonieri englezi care au evadat dintr-un lagăr de concentrare. Descoperiți de germani, cei patru sunt uciși și Marcello moare împreună cu ei, care se grăbise să-i avertizeze de pericol. Giuditta disperată fuge și se alătură unui grup de oameni care încearcă să treacă în zona Italiei deja eliberată de anglo-americani. În timpul unei opriri la o fermă, sosește o patrulă germană al cărei comandant, îi ia ostatici pe toți, condiționând eliberarea lor dacă o fată din grup se culcă cu el. Italienii încearcă să o convingă pe Giuditta, să îndeplinească dorințele sergentului.

Giuditta rezistă la început presiunilor grupului, apoi văzând că situația se înrăutățește, se resemnează și cedează chiar dacă are de suferit. Tocmai atunci sosesc avangărzile americane cărora grupul de lași le oferă o versiune complet falsă a faptelor: toți s-au comportat ca niște eroi, iar fata era cea care voia să se destrăbăleze.

  1. ^ a b it „Un branco di vigliacchi”. Accesat în . 

Legături externe

[modificare | modificare sursă]