Bafomet

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Imagine din secolul al XIX-lea a lui Bafomet, creată de Eliphas Lévi. Brațele poartă cuvintele latinești SOLVE și COAGULA.

Bafomet (Baphomet) este un nume apărut pentru prima oară în stenogramele proceselor templierilor la începutul secolului al XIV-lea. Unii istorici moderni consideră că numele este o scriere greșită, în franceza veche, a numelui Mahomet (Mahomed).[1]

În secolul al XIX-lea, numele a fost popularizat datorită unor scrieri pseudoistorice care au încercat să lege cavalerii templieri de unele teorii ale conspirației, discutând despre distrugerea ordinului lor. Numele Bafomet (Baphomet) a devenit atunci asociat cu o imagine de "capră sălbatică" desenată de Eliphas Lévi.

Ocultistul francez Eliphas Lévi a susținut că numele a fost derivat din codarea cabalistică:[2]

Numele lui Baphomet al Cavalerilor, care ar trebui pronunțat cabalistic invers, este compus din trei abrevieri în limba latină: Tem. ohp. AB., Templi omnium hominum pacts abbas, „tatăl templului păcii al tuturor oamenilor”.
Poveste: Baphomet este un Iluminati . Gasim si in unele videoclipuri muzicale cele doua degete aratand spre jos.Acesta fiin numit semnul lui Baphomet si crezand ca subaitelesul melodiilor care contin acest semn este ca roaga pe Masoni sa ii lase sa intre in Iluminati.
Lady Gaga,care de obicei pozeaza cu un ochi acoperit facand semnul Iluminati,dar ajungem si la tanara artista romanca Antonia care are doua melodii in care specifica prin versuri sau gesturi ca doreste sa faca parte din Iluminati.Acest lucru se intelege din melodia Marionette cand spune"Vreau sa fiu sub controlul tau...ma poti pacali...nu ma intoarce din drum..." dar si in melodia de mare succes Jameia in care arata semnul Baphomet.

Note[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  • Malcolm Barber, "The New Knighthood: A History of the Order of the Temple", Cambridge, 1994