Bacteroidetes

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bacteroidetes
Bacteroides biacutis
Clasificare științifică
Domeniu: Bacteria
Supraîncrengătură: Bacteroidetes/Chlorobi
Încrengătură: Bacteroidetes
Clase

Bacteroidetes este o încrengătură de bacterii Gram-negative. Speciile din acest filum sunt nesporulate, anaerobe sau aerobe, și prezintă formă de bacil. Sunt larg răspândite în mediul natural, inclusiv în sol, sedimente și apa de mare, dar se regăsesc și în interiorul sau la suprafața animalelor. Bacteroidetes spp. face parte, de exemplu, din microbiomul normal al placentei.[1][2]

Cele mai cunoscute specii sunt cele din clasa Bacteroidia, care include și genurile Bacteroides (reprezentanții acestui gen se regăsesc în excrementele animalelor cu sânge cald) și Porphyromonas (speciile regăsindu-se în cavitatea bucală).

Caracteristici[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Mor, Gil; Kwon, Ja-Young (). „Trophoblast-microbiome interaction: a new paradigm on immune regulation”. American Journal of Obstetrics and Gynecology. 213 (4): S131–S137. doi:10.1016/j.ajog.2015.06.039. ISSN 0002-9378. PMID 26428492. 
  2. ^ Todar, K. „Pathogenic E. coli. Online Textbook of Bacteriology. University of Wisconsin–Madison Department of Bacteriology. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Wikispecies
Wikispecies
Wikispecies conține informații legate de Bacteroidetes