Avion militar

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Patrulă de IAR 80 într-un zbor de antrenament

Un avion militar este un avion construit și folosit în scopuri militare. Printre categoriile acestuia se pot distinge două categorii principale: Avioanele de luptă dotate cu armament ofensiv, ca de exemplu bombardierul, avionul de vânătoare, avionul de luptă multirol și avioanele de suport, care nu sunt dotate cu armament ofensiv eventual sunt dotate cu armament defensiv: avionul de recunoaștere.

Această definiție se aplică de asemenea și elicopterelor de luptă și pentru sprijin aerian sau sol.

Aviația militară a fost dezvoltat la mijlocul Primului Război Mondial, la un deceniu de la primul zbor, ca în cel de-al Doilea Război Mondial să devină o componentă esențială a strategiei și tacticii militare.

Forțele armate din multe țări au o componentă aeriană (forța aeriană) dedicată misiunilor militare aeriene, avioanele militare putând fi alocate altor componente ale unei forțe armate, de exemplu o forță navală poate avea aviație navală.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Primul Război Mondial[modificare | modificare sursă]

Sopwith Camel

Avionul a apărut cu doar câțiva ani înainte de Primul Război Mondial, fiind utilizat rapid de armată. Primele ei misiuni au fost aceleași cu cele ale baloanelor folosite anterior, și anume recunoașterea și ajustarea focului de artilerie, apoi efectuarea unor bombardamente ușoare. Era folosit pentru a preveni și a contracara misiunile inamice, astfel apărând primele avioane de vânătoare.

Lupta aeriană s-a născut la începutul Primului Război Mondial, ca urmare a frustrării echipajelor de avion din cauza avioanelor de recunoaștere inamice care traversau spațiul aerian, fără a putea lupta împotriva acestora. La început avioanele care se angajau în lupte aeriene foloseau puști, inclusiv pistoale. Foarte repede, germanii au început să folosească puterea mitralierei, iar cel de-al doilea om din echipaj, observatorul devenea de asemenea pistolar după montarea unei turele, ca suport pentru mitralieră.

Licența Schneider pentru sincronizare mitralieră-elice

Exista totuși o problemă tehnică, pentru că din cauza rotirii elicei nu se putea trage în față. Francezul Roland Garros, a conceput un sistem care depășește această dificultate după ce a tras cu un revolver printr-un ventilator și apoi a observat că puține proiectile au lovit lamele. El a montat o mitralieră pe capotă și mecanicul a pus niște piese metalice pe elice pentru a deflecta cele câteva gloanțe care ar putea deteriora elicea. După capturarea avionului său în stare bună și interogarea lui de către germani, ideea a fost preluată de Anthony Fokker, care a decis să-l îmbunătățească proiectând o blocare mecanică a loviturii când o lamă a elicei se afla în fața țevii mitralierei. Sincronizarea focului mitralierei cu elicea a dat naștere avionului de vânătoare.

Manfred von Richthofen

Perioada Primului Război Mondial a fost perioada de glorie a avioanelor de vânătoare și a avioanelor lor.

Avioane de vânătoare celebre: Sopwith Camel, Royal Aircraft Factory S.E.5, Fokker Dr.1., Albatros D.III., Fokker D.VII și D.VIII.

Piloți celebri: Manfred von Richthofen 80 victorii aeriene, René Paul Fonck 75 victorii aeriene, Ernst Udet 62 victorii aeriene, Eddie Rickenbacker 26 victorii aeriene, Alexander Kazakov 17 victorii aeriene, Julius Arigi 32 victorii aeriene.

Vezi și
 • Aviația în Primul Război Mondial
 • Listă de piloți ai aviației militare române de la începuturi până la sfârșitul Primului Război Mondial
 • Lista piloților din timpul Primului Război Mondial creditați cu mai mult de 20 de victorii

Al Doilea Război Mondial[modificare | modificare sursă]

Categorii[modificare | modificare sursă]

Avioane militare de luptă[modificare | modificare sursă]

Avioane militare cu rol auxiliar[modificare | modificare sursă]

Altele[modificare | modificare sursă]