Sari la conținut

Audi Sport GmbH

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Audi Sport GmbH
TipGesellschaft mit beschränkter Haftung
FondatăNeckarsulm, Germania (octombrie 1983)[1][2]
Țara Germania  Modificați la Wikidata
SediuNeckarsulm
Număr de stabilimenteunul 3,500 m2 la Neckarsulm
Zona deservităLa nivel mondial
IndustrieAutomotive
ProduseÎnaltă performanță lux automobile,[2]
Roată și componente de suspensie,
piese de specialitate pentru designul caroseriei,
bunuri de consum auto
ServiciiProiectare auto, testare, producție,
cercetare și dezvoltare
Profit brut 220 million (2004)
ProprietarVolkswagen Group
Angajați580 (plus 250 de angajați suplimentari R8) (2009)[1][2]
Companie părinteAudi
Prezență online
www.audi.com/en/audisport.html

Audi Sport GmbH, cunoscută anterior drept quattro GmbH,[3] este o divizie de înaltă performanță a Audi,[1][4][5][6] o divizie a grupului Volkswagen.

Fondată în octombrie 1983 ca quattro GmbH, este specializată în principal în producerea de mașini Audi de înaltă performanță[2] și componente, împreună cu personalizări specificate de cumpărător.[1] Fostul nume al companiei a fost un omagiu adus originalului Audi Quattro, inspirat de mașina cu transmisie la patru roți - Audi Quattro. În 2016, compania a fost redenumită Audi Sport GmbH.[7]

Acesta este situat într-un sit de 3.500 de metri pătrați la Neckarsulm,[4] lângă Stuttgart, în statul german Baden-Württemberg. Cu o experiență de peste douăzeci de ani,[2] propriile lor fabrici de dezvoltare și producție se bazează pe cel mai mare amplasament de 10.700 de metri pătrați (115.170 de metri pătrați) al acum defunctului producător auto german (și pionierul motorului rotativ fără piston Wankel) NSU Motorenwerke AG (NSU), despre ceea ce este cunoscut acum drept „fabrica de aluminiu” a lui Audi sau situl de aluminiu.

Deși „quattro GmbH” în calitate de companie poate fi relativ necunoscut, în comparație cu firma sa mare, Audi, produsele sale principale includ Audi RS4, Audi RS6 și Audi R8. În plus, este o „companie închisă”, prin faptul că nu își vinde automobilele direct publicului prin intermediul unor puncte de vânzare francizate sub numele său propriu; în schimb, acestea sunt vândute sub marca Audi. Cu toate acestea, acum vinde produse și accesorii pentru stilul de viață marca „quattro GmbH” prin intermediul magazinelor francizate Audi și Audi Forum, precum cel situat în Allianz Arena de la marginea nordică a München, Germania.

  1. ^ a b c d „Audi Worldwide > Company > Investor Relations > quattro GmbH”. AUDI AG. Audi.com. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ a b c d e „Audi Deutschland > Unternehmen > Investor Relations > quattro GmbH”. AUDI AG (în germană). Audi.de. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Audi-Mediacenter Retrieved 30 November 2016
  4. ^ a b „Audi Worldwide > Company > Investor Relations > Audi at a glance – The Audi Group”. AUDI AG. Audi.com. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ quattro GmbH: Producer of dreams”. elmundo.es (în spaniolă). . Accesat în . 
  6. ^ „Sites”. AUDI AG (Press release). Audi-MediaServices.com. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ „AUDI SPORT IS NEW NAME OF QUATTRO GMBH, WILL LAUNCH EIGHT NEW MODELS”. 

Legături externe

[modificare | modificare sursă]