Audi Q5

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Audi Q5
Prezentare generală
MarcăAudi
Companie „mamă”Volkswagen Group
Perioadă producție2008-
Asamblat înIngolstadt, Germania
Caroserie
Clasăcrossover SUV mediu de lux
Caroseriewagon cu 5-uși
Configurațiemotor frontal, tracțiune integrală quattro
PlatformăB8 (MLB/MLP)
Înrudit cuAudi A4
Volkswagen Tiguan
Prezență online
site web oficial

Audi Q5 este un crossover SUV de lux, de dimensiuni medii, care a fost lansat de către producătorul german de automobile Audi în anul 2008. Este constuit folosindu-se noua platformă modulară Audi MLP (Modular Longitudinal Platform) care a debutat în 2007/2008 cu coupe-ul de lux Audi A5. Fiind de dimensiuni medii, Q5 este cel de-a doilea model Audi din gama "Q", după full-size-ul Q7, și îi va avea drept competitori pe Acura MDX, Lexus RX, Mercedes-Benz M-Class și Volvo XC60. Q5 se va potrivi între Q3 și Q7.

Q5-ul vine cu multiple configurații de motorizare printre care benzină, TDI și Hybrid gasoline/electric.

Noul vehicul este fabricat în orașul reședință a lui Audi, Ingolstadt. A fost necesară o investiție de 400 milioane de dolari pentru extinderea producției. Prima apariție publică a lui Audi Q5 este programată pentru salonul auto Beijing Auto Show din 2008. Opțiunile de motorizare așteptate sunt un 3.6L pe benzină, un 3.0L TDI diesel, și o versiune benzină/electric.

Datele de livrare așteptate sunt vara lui 2008 pentru Europa, și începutul lui 2009 în America de Nord, ca model pentru anul 2010.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]