Asparagus

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Asparagus
Illustration Asparagus officinalis0 clean.jpg
Asparagus officinalis
Clasificare științifică
Regn: Plantae
Încrengătură: Magnoliophyta
Clasă: Liliopsida
Ordin: Asparagales
Familie: Asparagaceae
Gen: Asparagus
L.

Asparagus L. este un gen de plante din familia Asparagaceae. Cuprinde până la 300 specii. A fost odată clasificat în familia liliaceelor, ca vărul său Allium, ceapa și usturoiul, dar familia Liliaceae a fost împărțită în familia plantelor gen cepelor numită Amaryllidaceae și gen asparagus în familia Asparagaceae. Asparagus officinalis este originar din Europa, nordul Africii și vestul Asiei,[1][2][3] și este cultivat pe scară largă ca legumă.

Aparagus cu sos specific 'Olandez'

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Asparagus officinalis”. Flora Europaea. Royal Botanic Garden Edinburgh. http://rbg-web2.rbge.org.uk/cgi-bin/nph-readbtree.pl/feout?FAMILY_XREF=&GENUS_XREF=Asparagus&SPECIES_XREF=officinalis&TAXON_NAME_XREF=&RANK=. Accesat la 19 mai 2010. 
  2. ^ Asparagus officinalis”. Euro+Med Plantbase Project. Botanic Garden and Botanical Museum Berlin-Dahlem. http://ww2.bgbm.org/_EuroPlusMed/PTaxonDetail.asp?NameId=38660&PTRefFk=500000. Accesat la 19 mai 2010. 
  3. ^ USDA, ARS, National Genetic Resources Program. „Asparagus officinalis”. Germplasm Resources Information Network. Beltsville, Maryland: National Germplasm Resources Laboratory. http://www.ars-grin.gov/cgi-bin/npgs/html/taxon.pl?300050. Accesat la 19 mai 2010. 


Legături externe[modificare | modificare sursă]

Wikispecies
Wikispecies conține informații legate de Asparagus

Commons-logo.svg Materiale media legate de Asparagus la Wikimedia Commons

+