Armata Salvării

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Armata Salvării
Logo-ul Armatei din Romania
Înființare  Modificați la Wikidata
FondatorGeneral William Booth
SediuLondra
Secretar GeneralGeneral Andre Cox
Websitesite web oficial
Twitter

Armata Salvării este o denominațiune creștină și una din cele mai mari organizații de caritate din lume, având o structura cvasi-militară. La nivel mondial organizația numără mai bine de 1,7 milioane membri, constând in soldați și ofițeri. Aderenții poartă numele de salvaționiști. William Booth și soția sa, Catherine, în 1865 Londra, Anglia au început "misiunea" printr-un mesaj simplu "aducând salvarea celor pierduți" și îngrijind de "nevoile materiale și spirituale".Activează în 127 de țări prin centre de reabilitare, clinici, spitale, cantine sociale, magazine de caritare, adăposturi pentru oamenii strazii, dispune de o puternică capacitate de intervenție in cazuri de necesitate (inundații, calamitați, catastrofe).

Misiune[modificare | modificare sursă]

Promovează egalitatea de șanse indiferent de vârstă, sex, etnie si stare socială. Intervențiile Armatei Salvării sunt fundamentate pe dezvoltarea comunitară sustenabilă, abordarea în profunzime a problemelor detectate prin proiecte de medie si lunga durată, promovarea valorilor creștine, stimularea atitudinilor proactive social.De asemenea "misiunea" contribuie la integrarea sociala a persoanelor dezavantajate prin oferirea de soluții temporare, in timp ce stimulează dezvoltarea de aptitudini care să asigure rezultate de lungă durată a beneficiarilor.


Structura organizațională[modificare | modificare sursă]

Sediul central al Armatei Salvării din Londra

Începând cu 23 octombrie 2016, Armata Salvării operează în 128 de țări[1] și oferă servicii în 175 de limbi diferite. În scopuri administrative, Armata Salvării se divizează geografic în 5 zone,[2] iar departamentele zonale de la sediul internațional[3] din Londra, Regatul Unit, sunt principala legătură administrativă cu teritoriile și comandamentele:[4]

Acestea sunt în continuare împărțite în teritorii, care apoi sunt împărțite în diviziuni. Unele teritorii acoperă mai multe țări (precum Italia și Grecia),[5] în timp ce unele țări pot avea mai multe teritorii (Australia de Est și Australia de Sud).[6] În zonele mai mari, comandamentele regionale sunt introduse și ca subdiviziuni ale diviziunilor. Fiecare teritoriu are un centru administrativ cunoscut sub numele de sediu teritorial (eng. Territorial headquarters (THQ)). De asemenea, fiecare divizie are un sediu divizional (eng. Divisional headquarters (DHQ)). Fiecare dintre aceste teritorii este condusă de un comandant teritorial care primește ordine de la sediul internațional al Armatei Salvării din Londra. Un teritoriu este în mod normal condus de un ofițer de rang de colonel (pentru teritorii mici) sau de comisar pentru teritorii mai mari. În unele țări, munca Armatei de Salvare poate fi numită comandă, condusă de un comandant de comandă. O comandă mai mare este de obicei condusă de un ofițer care deține rang de colonel. Există o divizie a ministerelor femeilor[7] dedicată sprijinirii femeilor din minister, care are 766 369 de membri[8] fondată în 1907 ca Home League.[9] Serviciile de protecție a scutului roșu[10] lucrează cu serviciile armate pentru a oferi asistență, cum ar fi băuturi răcoritoare, săpun, guma de mestecat, pastă de dinți și truse de cusut.

Răspândirea mișcării în lume (după dată)

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „The Salvation Army in Madagascar is Inaugurated in Joyful Ceremony”. The Salvation Army. . Accesat în . Madagascar became the 128th country in which the Salvation Army is currently serving, as work was officially inaugurated in the African island nation on 23 October 2016. Commissioner Joash Malabi, Territorial Commander of The Salvation Army's Zimbabwe Territory – which is overseeing the new work – conducted the opening ceremony in the town of Alakamisy. 
  2. ^ World map by zone, 2018 year book. ISBN 978-1-911149-40-8. Accesat în . 
  3. ^ „international headquarters”. 
  4. ^ the salvation army year book 2018. p. 43. ISBN 978-1-911149-40-8. 
  5. ^ The Salvation Army Year Book 2018. ISBN 978-1-911149-40-8. 
  6. ^ The Salvation Army Year Book 2018. ISBN 978-1-911149-40-8. 
  7. ^ „Women's Ministries”. Salvation Army. Accesat în . 
  8. ^ The Salvation Army Year Book 2018. ISBN 978-1-911149-40-8. 
  9. ^ The Salvation Army Year Book 2018. p. 36. ISBN 978-1-911149-40-8. 
  10. ^ Red Shield Defence Services (Interpretation Board), International Heritage Centre public museum, William Booth college, London, England: Salvation Army