Aripi de zăpadă

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
TEROAREA ALBĂ
Informații generale
Ediția originală
Titlu original
TEROAREA ALBĂ
Limbalimba română

TEROAREA ALBĂ (ARIPI DE ZĂPADĂ) este un roman din ciclul Cireșarii scris de Constantin Chiriță și publicat în 1968.

Sumar[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Vestiții Cireșari sunt în vacanța de iarnă într-o tabără la munte.Ceilalți copii nu și-au dat seama decât târziu, iar atunci, Cireșarii au fost nevoiți să fugă. Au vrut să viziteze orașe, însă o groaznică furtună de zăpadă i-a prins pe drum.Au tot mers până ce au dat de o cabană: Casa Iulia, crezută de ei Coștila. În apropierea ei se afla cabana Izvoarele, unde doi dintre Cireșari au cerut ajutor. Au primit patru saltele pentru foc. Tic a fugit și a furat mâncare din cabana Izvoarele.Ei s-au ospătat cu mâncare, însă știau că unul din cei trei oameni de la cabana Izvoarele are arme și va veni după ei din două motive: din răzbunare și din cauza că în Casa Iulia exista Cutia Albastră, o cutie superbă în care se aflau...de fapt, nimeni nu știa, decât proprietarul băncii de unde a fost furată cutia. Curând, Ursu se luptă cu cei trei de la Izvoarele și tocmai atunci sosiseră doi Cireșari cu ajutoare. Victor știa unde e ascunsă Cutia Albastră: pe verandă, pe tăblia unde scria: Bi e aț enit la C s I l a 1900. Literele nu căzuseră, ci au fost puse așa intenționat!Încă o aventură grozavă a Cireșarilor!

Ecranizare[modificare | modificare sursă]

A fost adaptat într-un film în 1985 de regizorul Adrian Petringenaru.[1][2] În film au interpretat actorii Răzvan Baciu, Alina Croitoru, Dan Dobre, Angela Ioan, Rodica Popescu Bitănescu și alții. A fost produs de Casa de filme Unu. Filmările exterioare au avut loc în stațiunea Poiana Brașov.[3]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ SA, Imedia Plus Group, Aripi de zăpadă (1985), Cinemagia 
  2. ^ Aripi de zapada (în engleză), IMDb  Parametru necunoscut |director1= ignorat (ajutor); Parametru necunoscut |castMember5= ignorat (ajutor); Parametru necunoscut |scriptwriter2= ignorat (ajutor); Parametru necunoscut |castMember4= ignorat (ajutor); Parametru necunoscut |castMember3= ignorat (ajutor)
  3. ^ Aripi de zăpadă (1985), aarc.ro 

Legături externe[modificare | modificare sursă]