Angela Buciu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Angela Buciu
Date personale
Născută (81 de ani) Modificați la Wikidata
Cheud, Năpradea, Regiunea de dezvoltare Nord-Vest, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiepoliticiană Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Deputată a României Modificați la Wikidata

PremiiOrdinul Național „Serviciul Credincios”
Ordinul Meritul Cultural în grad de comandor[*] ()
Partid politicPRM

Angela Buciu (n. 5 octombrie 1942, satul Cheud, județul interbelic Sălaj) este o cântăreață de muzică populară și deputat în Parlamentul României în legislatura 2004 - 2008. În cadrul activității sale parlamentare, Angela Buciu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Federativă a Braziliei, Marele Ducat de Luxemburg, Republica Filipine și Regatul Belgiei.

Politician[modificare | modificare sursă]

A fost aleasă deputat PRM în circumscripția electorală nr. 26 Maramureș și validată pe 17 decembrie 2004 prin HCD nr.36/2004.

Premii și distincții[modificare | modificare sursă]

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei Angela Buciu la 29 noiembrie 2002 Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.[1] El i-a conferit la 7 februarie 2004 și Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D - "Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.[2] Angela Buciu este consilier onorific al Primăriei Baia Mare și cetățean de onoare al orașului Baia Mare.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Decretul nr. 977 din 29 noiembrie 2002 privind conferirea unor decorații naționale, text publicat în Monitorul Oficial nr. 911 din 14 decembrie 2002.
  2. ^ Decretul nr. 36 din 7 februarie 2004 privind conferirea Ordinului și Medaliei Meritul Cultural, text publicat în Monitorul Oficial nr. 172 din 27 februarie 2004.

Legături externe[modificare | modificare sursă]