Angela Buciu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Angela Buciu
Date personale
Născută (81 de ani) Modificați la Wikidata
Cheud, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiepoliticiană Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Deputată a României Modificați la Wikidata

PremiiOrdinul Național „Serviciul Credincios”
Ordinul Meritul Cultural în grad de comandor[*] ()
Partid politicPRM

Angela Buciu (n. 5 octombrie 1942, satul Cheud, județul interbelic Sălaj) este o cântăreață de muzică populară și deputat în Parlamentul României în legislatura 2004 - 2008. În cadrul activității sale parlamentare, Angela Buciu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Federativă a Braziliei, Marele Ducat de Luxemburg, Republica Filipine și Regatul Belgiei.

Politician[modificare | modificare sursă]

A fost aleasă deputat PRM în circumscripția electorală nr. 26 Maramureș și validată pe 17 decembrie 2004 prin HCD nr.36/2004.

Premii și distincții[modificare | modificare sursă]

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei Angela Buciu la 29 noiembrie 2002 Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.[1] El i-a conferit la 7 februarie 2004 și Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D - "Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.[2] Angela Buciu este consilier onorific al Primăriei Baia Mare și cetățean de onoare al orașului Baia Mare.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Decretul nr. 977 din 29 noiembrie 2002 privind conferirea unor decorații naționale, text publicat în Monitorul Oficial nr. 911 din 14 decembrie 2002.
  2. ^ Decretul nr. 36 din 7 februarie 2004 privind conferirea Ordinului și Medaliei Meritul Cultural, text publicat în Monitorul Oficial nr. 172 din 27 februarie 2004.

Legături externe[modificare | modificare sursă]