Android Nougat

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Android Nougat

Android 7.1 Nougat home screen with Pixel Launcher
DezvoltatorGoogle
Dată lansare inițială22 august 2016; acum 7 ani, 7 luni și 17 zile (2016-08-22)
Ultima versiune stabilă7.1.2 (N2G48H)[1]  Modificați la Wikidata din
Gestionar de pacheteGoogle Play
APK[*][[APK (file format used for software on Google's Android operating system)|​]]  Modificați la Wikidata
Tip de nucleuLinux kernel 4.1
Interfață implicităMaterial Design[*][[Material Design (design language by Google)|​]]  Modificați la Wikidata
PredecesorAndroid 6.0.1 "Marshmallow"
SuccesorAndroid Oreo  Modificați la Wikidata
LicențăAndroid Open Source Project[*][[Android Open Source Project (Android is an open source software and a corresponding open source project led by Google)|​]]  Modificați la Wikidata
Prezență online
www.android.com/versions/nougat-7-0/

Android Nougat (cu numele de cod Android N în timpul dezvoltării) este a 7-a versiune majoră și a 14-a versiune a sistemului de operare Android . Lansat pentru prima dată ca versiune de test pe 9 martie 2016, a fost lansat oficial pe 22 august 2016, dispozitivele Nexus fiind primele care au primit actualizarea. LG V20 a fost primul smartphone lansat cu Android Nougat.

Nougat introduce modificări notabile sistemului de operare și platformei sale de dezvoltare, inclusiv capacitatea de a afișa mai multe aplicații simultan pe ecran într-o vizualizare pe ecran împărțit, suport pentru răspunsuri la notificări și un mod extins de economisire a energiei care restricționează dispozitivul atunci când ecranul este oprit pentru o perioadă de timp. În plus, platforma a trecut la un mediu Java bazat pe OpenJDK și a primit suport pentru API -ul de randare grafică Vulkan și actualizări de sistem fără întreruperi pe dispozitivele acceptate.

Android Nougat a primit recenzii pozitive. Noul format de notificare a aplicației a primit laude în special; în timp ce interfața multitasking a fost văzută ca o schimbare pozitivă, recenzenții au constatat că mai multe aplicații sunt incompatibile cu această funcție. Criticii au avut experiențe mixte cu modul de economisire a energiei, dar instalările mai rapide ale aplicațiilor și ajustările interfeței cu utilizatorul au fost, de asemenea, evaluate pozitiv.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ android-7.1.2_r36 - platform/build - Git at Google (în engleză), accesat în