Andreea Crețulescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Andreea Crețulescu
Date personale
Născută (48 de ani) Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiejurnalistă Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata

Andreea Crețulescu (n. 12 decembrie 1975, București) este o jurnalistă de televiziune care activează la România TV, realizatoare și moderatoare a emisiunii fanion a postului, "România la Raport".

Andreea Crețulescu a debutat în presa scrisă în anul 1994 la Cronica Română.

În anul 1997 s-a alăturat echipei de știri a postului Tele 7 ABC. După aproape doi ani a părăsit împreună cu toată echipa de știri televiziunea din Piața Victoriei pentru a demara un proiect la Observatorul Antenei 1. S-a remarcat ca reporter politic prin întrebările incomode și acide adresate parlamentarilor, dar și prin producțiile proprii realizate: "PrimAR vrea să fie".

Din anul 2005 a început ascensiunea la Realitatea TV ca realizator și moderator al mai multor emisiuni, reportaje, știri și campanii.

Inițial l-a înlocuit pe Cosmin Prelipceanu la pupitrul emisiunii "Deschide Lumea". A prezentat numeroase ediții ale "Reporterilor Realității" și "Fabrica".

În anul 2008 a fost promovată în prime-time ca înlocuitor al lui Robert Turcescu a cărui emisiune începuse să se prăbușească în audiențe.

Andreea Crețulescu a moderat în prime-time "Realitatea te privește", lansând în televiziunile românești infotainmentul: subiecte social-politice la zi îmbinate cu satire la adresa așa-zișilor "Șmecheri de România". Timp de doi ani a fost principalul competitor pentru "Sinteza Zilei" și "În Gura Presei", emisiuni ale postului Antena 3 difuzate pe același segment orar.

O perioadă a lipsit de pe sticlă fiind implicată în deschiderea postului de știri Publika TV la Chișinău. În urma succesului înregistrat cu Publika, a fost desemnată de acționarii postului Prime TV (liderul televiziunilor din Republica Moldova) ca manager de proiect pentru reorganizarea departamentelor de știri din grupul media Prime.

A revenit la Realitatea TV în 2011 ca moderator la "Realitatea te privește". După scindarea din 2011 a Realității TV, Andreea Crețulescu a rămas fidelă brandului care a consacrat-o și moderează principalul talk-show de prime time al postului, "Realitatea la Raport".

În anul 2012 Andreea Crețulescu a primit premiul A.P.T.R. pentru cea mai bună emisiune de investigații.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Interviuri