Alvin Toffler

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Alvin Toffler
Alvin Toffler 02.jpg
Alvin Toffler
Date personale
Născut [1]
New York, SUA[2]
Decedat (87 de ani)[3][2]
Los Angeles, SUA[2]
Căsătorit cu Heidi Toffler[*] (din )[2]
Cetățenie Statele Unite ale Americii
Etnie evreu
Ocupație futurist[*]
jurnalist
scriitor
pedagog[*]
sociolog[*]
scriitor de science fiction[*]
Alma mater Universitatea New York[*]
Website
http://www.alvintoffler.net

Alvin Toffler (n. 4 octombrie 1928, New York - d. 27 iunie 2016, Los Angeles) a fost un cunoscut scriitor și futurolog american.

Pentru mai mult de patru decenii, Alvin Toffler, a fost una dintre cele mai influente și bine cunoscute voci din domeniul afacerilor și din cel intelectual. Odată cu publicarea primei sale lucrări Șocul viitorului, Toffler a creat o nouă disciplină, futurologia, prin studiul schimbării și impactul acesteia asupra afacerilor și culturii. Acesta are un deosebit dar pentru definirea forțelor și tendințelor ce ne modelează viitorul în economia actuală bazată pe informații. În afară de Șocul viitorului și Al treilea val, Alvin și Heidi Toffler (soția și partenera intelectuală a acestuia de 51 de ani) au scris și alte cărți printre care se numără Război și antirăzboi, Puterea în mișcare și, recent, Crearea unei noi civilizații.

Toffler este un important consultant pentru comunitățile militare și de spionaj din lume, laureat al Fundatiei McKinsey pentru contribuția în literatură și de asemenea co-președinte onorific al Comitetului American privind Dezvoltarea Fondului Națiunilor Unite pentru Femei. Alvin Toffler deține diplome onorifice în literatură, drept, ștințe, și management de la Universitatea Keio din Japonia.

Cărți publicate[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]