Albert König

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Albert König
Date personale
Născut22 martie 1881
Eschede, Regatul Prusiei, Imperiul German Modificați la Wikidata
Decedat5 februarie 1944
Unterlüß, Statul Liber Prusia⁠(d), Germania Nazistă Modificați la Wikidata
Cetățenie Germania Modificați la Wikidata
Ocupațiepictor Modificați la Wikidata

Albert König (n. 22 martie 1881, Eschede – d. 5 februarie 1944, Unterlüß) a fost un pictor german.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Albert a fost fiul fierarului satului Albert Christoph König și al Carolinei, s-a născut în Südheide, Eschede. König va crește în condiții modeste, în anul 1919 se va căsători cu Dorothee Borsdorf. Se va muta în 1927 la Unterlüß în casa nouă construită. Aici va duce o viață retrasă ca cioplitor în lemn și pictor. Pictura a învățat-o în școală unde a urmat în anul 1895 un curs ca pictor decorator. In anul 1901 a început să urmeze o școală de pictură și desenator din Düsseldorf. După stagiul militar studiază pictura la Georg Tappert și Lovis Corint un reprezentant cunoscut al impresionismului german. In anul 1932 va primi o bursă de la fundația Albrecht Dürer.

Activitate[modificare | modificare sursă]

În 1911 se va întoarce la Eschede unde va face primele sculpturi în lemn care îl vor face cunoscut pe plan internațional. În 1913 va deveni membru al uniunii artiștilor germani. În anii 1930 va realiza diferite studii despre natură, urmat de picturi în ulei și tempera.
În anul 1912 va fi medaliat cu bronz la o expoziție artistică internațională în Amsterdam. O stradă în Unterlüß va primi numele lui.

Vezi și[modificare | modificare sursă]