Sari la conținut

Al-Qadisiyah FC

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Al-Qadsiah FC
Informații generale
Nume completAl-Qadisiya Al Khubar
Data fondării1967
Culori 
StadionStadionul Prințului Saud bin Jalawi
Khobar, Arabia Saudită
(20,000 de locuri)
CampionatPrima Divizie Saudită  Modificați la Wikidata
AntrenorMíchel  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
cont Twitter
canal YouTube
Echipament
Acasă
Deplasare
Alternativ

Al-Qadsiah (arabă نادي القادسية) este un club de fotbal din Khobar, Arabia Saudită, care joacă în Prima Divizie Saudită, eșalonul secund al fotbalului din această țară.

Al-Qadsiah a participat regulat și neîntrerupt în Prima Ligă din Arabia Saudită încă de la începutul ei în sezonul inaugural 1976-77. Cel mai bun sezon al echipei în eșalonul de elită a fost consemnat în sezonul 1980-1981, când a terminat pe locul 3. Cea mai reușită perioadă a lui Al-Qadsiah din istoria sa a avut loc la începutul anilor 1990, când au câștigat Cupa Coroanei Prințului din 1991-92 împotriva lui Al-Shabab cu 4–2 la penalty-uri, acesta fiind primul trofeu major cucerit.

În urma triumfului în Cupa Coroanei Prințului, Al Qadsiah s-a calificat în Cupa Cupelor Asiei, unde a ajuns până în finală unde a înfruntat echipa South China AA, pe care a învins-o cu 6-2 la total, cucerind astfel trofeul în sezonul 1993–94. În același sezon, au câștigat și Cupa Federației Saudite 1993–94, învingând Al-Nassr cu 2-0 în finală.

După 21 de sezoane consecutive în competiția de elită, clubul a retrogradat pentru prima dată în istoria sa în sezonul 1996–97.

După prima retrogradare a clubului, Al-Qadsiah a devenit inconsecventă în performanțe, făcând tranziția între divizii cu cinci promovări și retrogradări din sezonul 1999-2000.

Jucători notabili

[modificare | modificare sursă]

Legături externe

[modificare | modificare sursă]