Ținutul uitat de timp

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ținutul uitat de timp
The Land That Time Forgot

Afișul românesc al filmului
Titlu originalThe Land That Time Forgot
Genfilm de aventuri
film fantastic
film SF
RegizorKevin Connor
ScenaristJames Cawthorn
Michael Moorcock
Bazat peromanul omonim al scriitorului Edgar Rice Burroughs
ProducătorJohn Dark
Max Rosenberg
Director de imagineAlan Hume
MontajJohn Ireland
MuzicaDouglas Gamley
DistribuțieDoug McClure
John McEnery
Susan Penhaligon
Premiera13 august 1975 (SUA)
Durata91 minute
film color
ȚaraStatele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Regatul Unit Regatul Unit
Filmat înInsulele Canare  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiAntarctida  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românăsubtitrat
Urmat deAl șaptelea continent
Prezență online

Ținutul uitat de timp (titlul original: în engleză The Land That Time Forgot) este un film de aventuri, coproducție anglo-americană, realizat în 1975 de regizorul Kevin Connor, după romanul omonim din anul 1924 al scriitorului Edgar Rice Burroughs (creatorul personajului Tarzan), protagoniști fiind actorii Doug McClure, John McEnery și Susan Penhaligon.

Conținut[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Pe coasta Scoției se găsește o sticlă, având în ea un mesaj. Expeditorul descrie o poveste incredibilă, pe care ​​el însuși a trăit-o.

În timpul Primului Război Mondial, un cargou britanic este scufundat de un submarin german. O mână de supraviețuitori, printre care americanul Bowen Tyler și biologul Lisa Clayton, reușesc să se salveze cu o barcă de salvare și să urce la bordul submarinului care tocmai ieșise la suprafață. Luați prin surprindere, echipajul căpitanului von Schönfeldt și a sublocotenentului Dietz, trec sub comanda naufragiaților care vor să navigheze spre o bază engleză. Dietz manipulează busola pentru a devia cursul spre sud să ajungă la o navă de aprovizionare germană. Tyler descoperind intențiile lor, cu oamenii săi reușește să torpileze și să scufunde nava de aprovizionare, dar datorită ocolului făcut, combustibilul și proviziile au ajuns la limită.

Epuizat, echipajul ajunge la o insulă necunoscută. Schönfeldt relatează că încă din secolul 18 un navigator italian a raportat despre o insulă necunoscută din această zonă, pe care a numit-o Caprona. Echipajul submarinului ajunge în interiorul insulei pe gura unui râu care se varsă în mare sub coasta stâncoasă a insulei. Acolo, într-un peisaj luxuriant, întâlnesc animale preistorice precum pterozauri și un plesiozaur...

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]