Șaron (regiune)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Dezambiguizare Pentru o personalitate israeliană vezi Ariel Șaron.

32°24′00″N 34°53′00″E / 32.4°N 34.8833°E Șaron sau Sharon (în limba ebraică:שרון - Sārôn) este o regiune din centrul coastei israeliene. Capitala sa este orașul Netanya (populația fiind de circa 190 000 locuitori).

Câmpia Sharon, cunoscută din Biblie, în traducerea românească, ca Șaron[1], Saron[2][3] sau Câmpia Saronului, este mărginită la vest de Marea Mediterană, la nord de Muntele Carmel, la est de Samaria, iar la sud de aglomerația urbană Tel Aviv. Limita sa sudică este râul Yarkon.

Localități principale[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Peste vitele mari ce pășteau în Șaron era Șitrai Hașaroneanul, [...]”, 1 Paralipomena, 27.29, In Biblia sau Sfânta Scriptură, Ediție Jubiliară a Sfântului Sinod (2001)
  2. ^ Și preste boii cei păscători din Saron era Satrai Saroniteanul, [...], Paralipomenon 1, Cap. 27, v. 29, In Biblia de la Blaj 1795. Ediție jubiliară (online)
  3. ^ „[...] și l-au văzut toți cei ce locuiau în Lida și în Saron, care s'au întors la Domnul”, Faptele Apostolilor, 9.35, In Biblia sau Sfânta Scriptură, Ediție Jubiliară a Sfântului Sinod (2001)

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • Biblia, adecă Dumnezeiasca Scriptură a Legii Vechi și a ceii Noao, pe scurt: Biblia de la Blaj, 1795, tradusă în limba română de Samuil Micu
  • Biblia sau Sfânta Scriptură, Ediție Jubiliară a Sfântului Sinod (Traducere și adnotări de Î.P.S. Bartolomeu Valeriu Anania), Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 2001;