Wikipedia:Pagini de recuperat/Valentin Vrabie

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Valentin Vrabie[modificare sursă]

Această pagină a fost discutată acum 1 an și jumătate. Valentin Vrabie era primar la o comună în care deși a performat, fără sa ajungă și pe la DNA (cum se întâmplă cu majoritatea), nu a fost suficient de important pentru o pagină de recunoștiintă publică pe Wikipedia. Astăzi este primar independent la o localitate de 40.000 de suflete (Medgidia) în care, dupa primele indicii, iar face performanță. Am sa pun surse destule dacă va fi permisă deschiderea ei.

Am rugămintea să fie permisă deschiderea acestei intrări Wikipedia cât și pentru Gheorghe Dămian, care și el la rândul lui este pe făraș nemeritat, zic eu, altfel deja am scris câteva din realizările dumnealui.

Apoi, să-mi fie iertat, indivizi ca Mihail_Vlasov au intrare Wikipedia, deși la capitolul realizări au doar că s-au născut pe pământul asta și au păcălit o mână de alegatori plus o tonă de acuze de corupție iar alții ”mici” dar care au au dezvoltat comunități din nimic, nu-s recunoscuți. Mulțumesc!

--Curatmurdar (discuție) 21 februarie 2017 19:59 (EET)[răspunde]

Noi aici nu evaluăm performanțele nimănui, ci evaluăm acoperirea activității lor în surse de încredere. O persoană nu trebuie să aibă merite ca să fie subiect de articol de enciclopedie. Trebuie să fie notabilă, ceea ce nu înseamnă numai lucruri bune. Infractori, dictatori, persoane de o moralitate îndoielnică, toate pot fi notabile fără a fi meritorii dacă suficiente surse au scris suficient de multe despre ei; invers, dascăli de la toate nivelurile, ingineri, medici, mulți oameni cu multe merite în viața de zi cu zi nu sunt notabili.
Ca urmare, paginile Wikipediei nu sunt pagini de recunoștință publică. Articolele nu se scriu pentru a ne arăta recunoștința sau admirația față de subiectul lor. Dimpotrivă, politica proiectului impune o cu totul altă atitudine.
Deci, mă tem că abordarea dumneavoastră s-ar putea să fie în contradicție cu modul în care se fac evaluările acestea. —Andreidiscuție 22 februarie 2017 12:49 (EET)[răspunde]
Vedeți Wikipedia:Argumente de evitat în discuțiile privind ștergerea articolelor. Pentru Gheorghe Dămian există deja o discuție, vă invit să aduceți acolo argumente. V-ar ajuta probabil să citiți Ajutor:Proceduri de salvare a unui articol propus pentru ștergere.
La Valentin Vrabie recuperează, ca primar de municipiu e notabil.--Strainu (دسستي‎22 februarie 2017 12:50 (EET)[răspunde]

Discuție încheiată.Pagina este recuperată rapid cu singura justificare că subiectul deține notabilitate implicită, ca primar ales de municipiu, conform Wikipedia:Articole biografice#Politicieni Pafsanias (discuție) 22 februarie 2017 13:43 (EET)[răspunde]