Utilizator:Tgeorgescu/teste

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

[1] ™ Conform https://www.youtube.com/watch?v=x4fRDlLR2eo inteligența nu este să colecționezi cât mai multă informație, ci să elimini cât mai multe informații false.

en:Shaye J.D. Cohen, en:William G. Dever, en:Israel Finkelstein, en:Richard A. Gabriel, Robert D. Miller, II și en:John Van Seters.

Cei care-și închipuie că eu trebuie să prezint scuze pentru că le-am dat prioritate lui en:Shaye J.D. Cohen, en:John Joseph Collins, Michael Coogan, en:William G. Dever, Bart Ehrman, en:Peter Enns, en:Israel Finkelstein, en:Richard A. Gabriel, en:Daniel J. Harrington, en:Christine Hayes, en:Dale Martin, Robert D. Miller, II, de:Herbert Niehr, Paul L. Redditt, en:Choon-Leong Seow, en:John Van Seters, en:Francesca Stavrakopoulou și en:Eugene Ulrich asupra istoriei Bibliei, în loc să dau prioritate viziunilor teologice tradiționale dar neacceptate de WP:CHOPSY, au fumat ceva nepermis. Pe en.wiki cei care nu s-au putut abține de la a ataca astfel de manieră de lucru au fost blocați pe termen nedefinit. Deci ce am prezentat eu pe en:User:Tgeorgescu/nobigots este practică veche, încetățenită, nu o idee nouă.

ĂăÂâÎîȘșȚț„”«»–—°←→

test

tgeorgescu (discuție) 29 aprilie 2021 22:11 (EEST)

Te descurci tu ca esti baiat mare ...Asybarisaport 5 noiembrie 2020 19:53 (EET)P.S. In Alachhh sta speranta intr-o noua Renastere. Crestinismul a facut pactul cu Diavolul, evrioan vrea sa fie laic si toate nenorocirilii se vor napusti peste tzarilii cilivizate de unde se ia lumina.

Consensul absolut și total unanim al istoricilor și arheologilor este că absolut niciun izvor istoric nu poate fi preluat în mod necritic. Biblia este izvor istoric, trageți singuri concluzia.

cunoașterea istorică progresează, deci Biblia este obiectiv adevărată în interpretarea ei literalist-fundamentalistă sau ortodox-fundamentalistă

Ce ar corespunde pentru ideea de creator ar fi o entitate numita natura.

Natura e peste tot si noi facem parte din ea. E vizibila, e puternica, e infinita. Are legile fizicii care se respecta neconditionat. Nu are preferinte, nu are iubire, nu are sentimente, nu are ratiune. Legile specifice naturii determina materia si tot ce exista sa aiba forma pe care o vedem acum. Totul se desfasoara in timp, deci e vorba de evolutie. Noi suntem o forma de existenta a materiei la momentul asta. Nu suntem vesnici. Dupa un timp nu vom mai exista sub forma asta. Nimic nu e vesnic pentru ca materia evolueaza in timp.


Alături de tulburările legate de consumul de substanțe, în acest capitol este inclus jocul patologic de noroc (ludomania), ceea ce subliniază că un comportament de joc de noroc patologic activează sisteme de recompensă similare celor activate de drogurile de abuz determină unele simptome comportamentale asemănătoare celor din tulburările consumului de substanțe. Au fost descrise și alte tipare de comportament excesiv, cum ar fi jocurile pe internet, dar cercetările privind aceste sindroame comportamentale fi altele similare nu au ajuns la concluzii clare. Astfel, unele grupuri de comportament repetitiv, pe care unii le denumesc dependente comportamentale, cu subcategorii ca "dependență de sex", "dependență de exerciții fizice" sau "dependență de cumpărături" nu au fost incluse, deoarece la ora actuală nu există dovezi suficiente pentru a stabili criteriile de diagnostic și nici descriptori de evoluție necesari pentru a defini aceste tipuri de comportament ca tulburări mintale. Sursa: DSM-5, traducere în limba română, ed. Callisto Medical Publishing Ltd., p. 481

„Anti-occidentalismul se manifestă astfel ca o reacție împotriva procesului de modernizare, în sensul respingerii sistemului de valori care stau la baza societăților occidentale moderne.” [2]

„Pentru mentalitatea unor tineri dăm programul câtorva reviste. Start, Brașov, 1933:

« Tânăra generație (les moins de vingt-cinq) se compune din intelectuali, sportivi și pierde-vară. După cum vedeți niciun tânăr din această nouă generație n'a cunoscut echilibrul.

« Noi venim fără rețete de poezie nouă și fără tehnică literară ; mergem cu ochii în gol, dar cu inime în palmă. Dorim ca peste toate nimicurile cari ne-ar putea despărți, mâinile noastre de adolescenți să se unească.

« Așa! Bateți laba! »

Gând nou, Buzău, 1933, declară a fi scris numai de tineri. Pentru maturi:

« Mama voastră la toți, că sunteți niște hoți. »

După Stilet, 1933, bătrânii sunt mari « mahări ». Aci formula generației noui ascunde comunismul, căci România e socotită țară imperialistă care în numele unui patriotism absurd (« balega străbună ») spintecă pe Bulgari, Unguri. « Imperialismul » românesc era veștejit și în cercul lui Gherea și Ronetti Roman :

« M-am născut într-un oraș de imbecili...

« Mi-ați răpit șapte ani în liceul anost ascultându-l pălăvrăgind pe Cicero între colegi onaniști...

« Am suferit chemările prostituatelor pe uliți murdare.

« Nu cred în religie...

« Nu cred în democrație...

« Nu cred în patrie, dacă asta este cei 18 milioane ce sunt gata să spintece pe Unguri, pe Bulgari și pe Ruși spre a apăra balega străbună...

« Dați-mi mâna să unim adolescențele noastre. »”
—George Călinescu

Eseu: WP:MARGINALE (pe en.wiki este îndrumare); îndrumare: WP:MEDSI; declarația publică a șefului cel mare: WP:LUNATICII. Eseu propriu: WP:CHOPSY; eseul altcuiva: WP:GOODBIAS. Politici de pe en.wiki: en:WP:DUE, en:WP:GEVAL și en:WP:PSCI; decizii de arbitraj: en:WP:ARBPS și en:WP:ARBCAM.

Despre ce respect vorbim mai exact, cel manifestat prin lipsa de reacție la vandalisme și atacurile repetate la adresa unui grup restrâns de utilizatori (AdiJapan, MihaiAndrei, Szolt, Tgeorgescu, Alex F., Pafsanias, eu, dumneavoastră), extins de aproape 11 ani?

Sunt de părere că habotnicii, sectanții și călugării internauți nu sunt de luat în seamă cât timp se află pe paginile de discuții. Când trec la modificări să li se ceară surse de încredere sau dacă nu, revert. Prea mult timp li se acordă.--Cumanul (discuție) 19 iunie 2018 22:51 (EEST)

UNBR Bota la Curtea de Apel Suceava: 28 noiembrie 2023; Pompiliu Bota la Curtea de Apel Bucuresti: 28 noiembrie 2023.

Discuțiile acestea le-au purtat și enciclopediștii din secolul al XVIII-lea. Acolo unde catolicismul s-a dovedit inapt de dialog cu modernitatea (Franța), ruptura dintre credință și rațiune a fost drastică. De aceea iluminismul francez a fost în general antieclezial. În schimb acolo unde catolicismul s-a dovedit apt de reformare (Austria), s-a ajuns la un dialog între rațiune și credință (Aufklärungul catolic, Școala Ardeleană etc.). Chiar nu vi se pare interesant faptul că preoții transilvăneni au fost cei care au propagat folosirea paratrăznetelor ca mijloc mai eficient de combatere a daunelor meteorologice decât acatistele?! În această ordine de idei, exegeza istoric-critică nu este o invenție diabolică, ci un instrument valabil de cunoaștere. Rațiunea nu anulează credința, la fel cum nici invers, credința nu poate anula rațiunea. Un om sănătos are nevoie de amândouă, de credință și de rațiune, adică de spirit critic. Aceasta este convingerea mea, iar bazat pe aceasta, putem vedea că evanghelistul Marcu i-a enumerat pe frații lui Isus în evanghelia sa (Marcu 6,3), fără ca acest fapt să știrbească în vreun fel autoritatea cuiva. Băgarea capului în nisip este un procedeu specific struțului, pe care nu văd de ce l-ar adopta și spița umană. --Mihai Andrei (discuție) 18 februarie 2013 11:22 (EET)

Tutuială: Florian67No, Cornelius Yukon, Michael2012ro, Masahiro, Pufulus, PheonixRo, Vasile from Chișinău, Ucenicu, AdrianPetcu2023, Mariuslaur, Rubentanase.