Utilizator:Michael2012ro

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Turnul Babel
ro Acest utilizator este un vorbitor nativ al limbii române.
Acest utilizator contribuie folosind Opera
Acest utilizator locuiește în România.
tu Acest utilizator nu se supără dacă cineva i se adresează cu pronumele „tu”.
Acest utilizator crede în Dumnezeu.
Acest utilizator este creștin.
Acest utilizator este interesat de Religie.
Acest utilizator crede în existența
extratereștriilor.
Caută utilizatori
după diverse criterii

Salutare, sunt pasionat de religie si literatură, respectiv Istoria Religiilor si Istoria Literaturilor. Totuși aici mă dedic primului subiect și orice nelămurire ar avea oricine mă consider suficient de pregătit pentru a o rezolva.

Sunt un mare admirator al tuturor sfinților si misticilor tuturor religiilor și în măsura timpului pe care îl voi avea voi încerca să traduc cât se poate de mult, chiar să completez dacă este posibil cu informații dobândite din studiul individual.

Am absolvit litere și sunt fan Nichita Stănescu, Emil Cioran, Mircea Eliade și desigur și al celorlalți mari indianiști români pe care i-am descoperit până acum: Sergiu Al-George, Amita Bhose, Angelo Moretta.

Desigur sunt foarte mare fan Wikipedia si Youtube.

Probabil voi stiți de ce.

Consider ca este un mare privilegiu să putem pune și noi umărul la lărgirea accesului la informație si cultură pe care limba română îl oferă.

Succes!


Motto: "Science without religion is lame. Religion without science is blind." Einstein

Consider religiile niște muzee ce pastrează cele mai de preț informații ale civilizației umane. Spre surpriza celor care încearcă devastarea acestor muzee, în interiorul lor nu se găsesc decât exponate sub formă de hologramă. Originalele sunt în Scripturi și în sufletele oamenilor. Aceasta este frumusețea fenomenului religios.

Am abordat în studiul religios religiile în ordinea importanței și vechimii fiecăreia. Astfel acord atenția cea mai mare religiilor vii și mai ales celor două religii străvechi, cele mai vechi și mai mari. Creștinismul și Hinduismul. Consider Creștinismul continuarea firească a Iudaismului, Mesia fiind cel care reînnoiește și universalizează iudaismul sub forma creștinismului.

Dacă voi avea timp și voi rămâne în acest proiect mă voi ocupa și de celelalte religii vii, și apoi, poate, și de cele moarte, încercând astfel să îmbunătățesc segmentul ce ține de istoria religiilor al proiectului wikipedia în limba română.

Pagini inițiate, completate sau în curs de completare:

Hinduism: Krishna, Ganesha, Trimurti,Atman, Brahman, Maithuna, Chinnamasta, Puja, Prasad, Guru, Samkhya karika, Adi Shankara

Creștinism: Stigmate, Padre Pio, Marthe Robin, Faustina Kowalska, Ana Ecaterina Emmerich, Pururea Fecioară Maria, Apariții ale Fecioarei Maria, Frații lui Iisus, Jakob Lorber, Anticreștinism, Persecuția creștinilor,

Altele: Damocles, Antireligie,

Utilizator:Michael2012ro/Teste