Turnul de televiziune Galați

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Turnul de televiziune Galati.jpg

Turnul de Televiziune Galați este un turn de 130 metri înălțime din beton utilizat pentru transmisia FM și TV din Galați, România.


Turnul este din beton armat, constituit dintr-o coloană înaltă, prin interiorul căreia se află ascensorul care urcă către partea superioară a turnului, unde se află o construcție modulară, cilindrică, cu 3 etaje, care cuprind un restaurant la parter, iar în cele două etaje relee și instalații de televiziune și pentru transmiterea/captarea undelor de orice fel, centru de informații privind securitatea națională (practic din acel turn se transmiteau informații la Centru despre posibilele nereguli de securitate ce viza partea de Est și Sud a țării), informații meteorologice, bază militară, etc. Apoi se continuă încă o construcție din schele metalice pe care sunt montate emițătoare, antene parabolice, radar antiaerian etc.

Construcția a fost finalizată în 1978 și este echipată cu un restaurant în turn, probabil singurul din România. Este cu siguranță singurul restaurant care funcționează pe două niveluri, cu o diferență mare de înălțime între ele, având 220 de locuri la parter și cu alte 84 la înălțimea de 86 de metri[1].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Galați: Restaurant la înălțime

Legături externe[modificare | modificare sursă]