The Nature Corner

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Este un proiect transfrontalier, având denumirea completă "Conservarea, protejarea și promovarea valorilor naturale din zona transfrontalieră SalontaBékéscsaba, ROHU-14: The Nature Corner" și vizează pe partea românească conservarea dropiei (Otis tarda), specie amenințată cu dispariția, a cărei singure populații viabile din România se află în zona Salontei, Bihor. [1]

Proiectul este implementat în cadrul Pogramului Interreg V-A România-Ungaria și este finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțat de statele partenere în program, România și Ungaria.

Durata: 30 luni (data lansării: 1 martie 2018)

Parteneri:

Scop: utilizarea sustenabilă a patrimoniului natural comun în zona transfrontalieră Salonta-Békés, prin îmbunătățirea stării de conservare a patrimoniului natural și prin promovarea valorilor naturale într-un mod integrat.

Principalele activități:

  • Conservarea naturii: eliminarea barierelor fizice din habitatul dropiilor (vor fi îngropate 6 km de linie de medie tensiune), reducerea numărului de prădători naturali ai dropiilor (în perioada de cuibărit), reamenajarea ecologică a unor zone Natura 2000 din arealul Salonta - Békés
  • Educație și conștientizare: promovarea valorilor locale prin activități pentru diverse grupuri-țintă (cadre didactice, copii, fermieri, populația locală), schimburi de experiențe cu alți specialiști
  • Turism: construcția și dezvoltarea unor centre de informare turistică atât la Salonta cât și la Békés, dezvoltarea de trasee tematice, construcția și dotarea unui punct de observare a dropiilor și a altor specii la Salonta.

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.

Note[modificare | modificare sursă]

Pagina oficială The Nature Corner: dropia.eu

Vezi și[modificare | modificare sursă]

The Nature Corner pe Facebook

The Nature Corner pe Instagram/

Referințe și legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ The Nature Corner. „Dropia în România: o perspectivă cronologică asupra situației dropiei în spațiul României de azi”. Accesat în . 
  2. ^ Primăria Salonta. „Proiecte în derulare”. Accesat în . 
  3. ^ Körösök Völgye Natúrpark Egyesület. „„The Nature Corner – Nagyszalonta – Békéscsaba határ menti térség természeti értékeinek védelme és fejlesztése". Accesat în . 
  4. ^ Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii Grupul Milvus. „ROHU-14 – The Nature Corner: valori naturale în două colțuri de țară”. Accesat în . 
  5. ^ Békés Város Önkormányzata. „A természeti értékek megőrzése, védelme és népszerűsítése Nagyszalonta-Békéscsaba határ mentén”. Accesat în .