Star Wars: Ronin: A Visions Novel

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Star Wars: Ronin: A Visions Novel
Informații generale
AutorEmma Mieko Candon
GenȘtiințifico-fantastic
SerieStar Wars: Visions
Ediția originală
Limbaengleză
EditurăDel Rey
Țara primei aparițiiStatele Unite
Data primei apariții12 octombrie 2021
Format originalPrint (hardcover, e-book, audiobook
Număr de pagini352
ISBN978-0593358665
Cronologie

Star Wars: Ronin: A Visions Novel este un roman științifico-fantastic cu samurai scris de Emma Mieko Candon. Romanul este un spin-off al seriei de antologie din 2021 Star Wars: Visions. Romanul, care are loc într-o istorie alternativă, urmează un rătăcitor singuratic, fără nume, cunoscut doar sub numele de „Ronin”, care călătorește prin galaxie cu droidul său credincios în timp ce mânuiește o sabie laser roșie. Este inspirat din lucrările lui Akira Kurosawa.

Ronin a fost lansat la 12 octombrie 2021.

Premisă[modificare | modificare sursă]

La două decenii după ce cavalerii Jedi răzvrătiți au format ordinul Sith și după prăbușirea ordinului datorită luptelor interioare, un fost războinic Sith într-un exil autoimpus rătăcește prin galaxie în timp ce adună cristale kyber roșii de la cavalerii Sith pe care i-a ucis. După o confruntare cu un bandit, Ronin este forțat să-și confrunte vechea viață și ciclul nesfârșit de violență pe care l-a lăsat în urmă.[1][2]

Marketing[modificare | modificare sursă]

Romanul a fost anunțat cu șase luni înainte de lansarea Star Wars: Visions, cu speranța de a-i face pe cititori „să uite ce știu [ei] despre Jedi și Sith”.[3] Potrivit lui James Waugh, un producător executiv al Visions, episodul pe care se bazează romanul, „Duelul”, a fost singurul pe care l-a luat în considerație pentru o continuare sub forma unui roman, după consultări cu producătorul creativ Jumpei Mizusaki și cu studioul de animație Kamikaze Douga. Waugh a afirmat despre povestire și relația ei cu serialul: „Visions ne permite să explorăm Războiul Stelelor în moduri noi. Și această carte nu seamănă cu nimic din ce am făcut înainte.”[4][5]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Star Wars: Visions' Spinoff Book Is All About a Wandering Sith Warrior”. Gizmodo (în engleză). Accesat în . 
  2. ^ „Star Wars Visions: Who Is Ronin?”. Den of Geek (în engleză). . Accesat în . 
  3. ^ 'Ronin' - An Original Novel Inspired by 'Star Wars: Visions' Announced - Star Wars News Net”. www.starwarsnewsnet.com. Accesat în . 
  4. ^ „A Mysterious Former Sith Wanders the Galaxy in Ronin, the Upcoming Star Wars: Visions Novel - Exclusive Reveal”. StarWars.com (în engleză). . Accesat în . 
  5. ^ Anderton, Ethan (). „Star Wars: Visions Book Will Follow a Wandering Samurai Sith”. SlashFilm.com (în engleză). Accesat în . 

Vezi și[modificare | modificare sursă]