Siveco

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

SIVECO Romania este liderul caselor românești de software[judecată de valoare] și unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală și de Est. Compania dezvoltă și exportă soluții IT și proiecte de consultanță cu valoare adăugată ridicată către țări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și spațiul Comunității Statelor Independente. În portofoliul său intră peste 1.500 de clienți, organizații private și publice din 27 de țări cu potențial de dezvoltare din Uniunea Europeană, Comunitatea Statelor Independente, Orientul Mijlociu și Nordul Africii.

Compania a fost înființată în 1992 și are, la nivel internațional, peste 1.000 de angajați.

Adresându-se organizațiilor private și publice, SIVECO Romania s-a specializat în execuția de proiecte informatice complexe și de mare amploare. Soluțiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale și îmbunătățesc activitatea multor instituții publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Sănătății, Ministerul pentru Societatea Informațională, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Finanțe.

De-a lungul celor 22 de ani de existență, compania și-a construit o reputație solidă, fiind recompensată cu peste 200 de premii interne și internaționale de referință precum World Summit Award (campionatul mondial al proiectelor IT), International Project Excellence Award (campionatul mondial al managementului de proiect), EdTech 20 Europe, European Business Awards, Stevie Awards, European IT & Software Excellence Awards.

Istoric[modificare | modificare sursă]

SIVECO Romania este o companie care a contribuit în mod real la istoria IT a României, prin hotărâre, caracter, loialitate, pionierat și inteligență.

De-a lungul celor 22 ani de activitate, SIVECO Romania s-a dezvoltat constant, demonstrând că viziunea curajoasă, încrederea în reușită, implicarea totală în proiecte și devotamentul față de clienți sunt cele mai importante ingrediente ale succesului.[1] 

Informații financiare[modificare | modificare sursă]

Cifra de afaceri[modificare | modificare sursă]

Încă de la înființarea companiei, în anul 1992, cifra de afaceri a avut o creștere constantă. În anul 2012, cifra de afaceri consolidată a ajuns la 89 de milioane USD.

Poziția pe piață[modificare | modificare sursă]

2014

  • Potrivit studiului realizat de International Data Corporation (IDC) în 2014, SIVECO Romania ocupă primul loc pe piața de support software și instalare (11.2%) și pe cea a integratorilor de software (14.3%).
  • SIVECO este un jucător foarte important pe piața furnizorilor de soluții IT pentru training și educație cu o cotă de piață de 10.5% și pe cea a aplicațiilor software customizate cu o cotă de piață de 12.5%. De asemenea, SIVECO ocupă o pozitie de top pe piața serviciilor IT cu o cotă de piață de 5.6%.

2013

  • Pe piața locală de EAS, SIVECO se află în topul furnizorilor de soluții pentru managementul afacerilor (Enterprise Application Suite - EAS) cu o cotă de piață de 24,9%, conform studiului realizat de IDC în 2013.
  • SIVECO este pe primul loc pe segmentul soluțiilor dedicate întreprinderilor - Enterprise Resource Management, cu 26,3% cotă de piață și pe poziții de top pe următoarele segmente: Business Analytics cu 23,6% cotă de piață, Customer Relationship Management - 23,3% și Supply Chain Management - 23,8%.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]