Siveco

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

SIVECO Romania este liderul caselor românești de software[judecată de valoare] și unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală și de Est. Compania dezvoltă și exportă soluții IT și proiecte de consultanță cu valoare adăugată ridicată către țări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și spațiul Comunității Statelor Independente.

Compania a fost înființată în 1992 și are, la nivel internațional, peste 1.000 de angajați.

Adresându-se organizațiilor private și publice, SIVECO Romania s-a specializat în execuția de proiecte informatice complexe și de mare amploare.

Soluțiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale și îmbunătățesc activitatea multor instituții publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Sănătății, Ministerul pentru Societatea Informațională, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Finanțe.

De-a lungul celor 22 de ani de existență, compania și-a construit o reputație solidă, fiind recompensată cu peste 200 de premii interne și internaționale.

Istoric[modificare | modificare sursă]

În 2013, SIVECO Romania a achiziționat integral pachetul de acțiuni deținut în companie de către fondurile de investiții Enterprise Investors și Intel Capital. Actuala structură a acționariatului SIVECO Romania include: SIVECO Netherlands: 63,71% și Managementul SIVECO Romania: 36,29%.

Rezultate financiare[modificare | modificare sursă]

Număr de angajați:

În 2013, SIVECO Romania are la nivel internațional peste 1.000 de angajați.

Cifra de afaceri:

Încă de la înființarea companiei, în anul 1992, cifra de afaceri a avut o creștere constantă. În anul 2013, cifra de afaceri consolidată a ajuns la 65 de milioane EUR.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]