Rob Bourdon

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Rob Bourdon
Date personale
Nume la naștereRobert Gregory Bourdon Modificați la Wikidata
Născut (45 de ani) Modificați la Wikidata
Calabasas, California, California, SUA Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațiebaterist
muzician
compozitor Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză Modificați la Wikidata
Activitate
StudiiAgoura High School[*][[Agoura High School (public high school in Agoura Hills, California, United States)|​]], Santa Monica College[*][[Santa Monica College (public, community college in Santa Monica, California, USA)|​]]  Modificați la Wikidata
Gen muzicalrock alternativ  Modificați la Wikidata
Instrument(e)baterie  Modificați la Wikidata

Robert Gregory Bourdon (n. 20 ianuarie 1979) este bateristul și cel mai tânăr membru al trupei de nu-metal Linkin Park.

Rob s-a născut în Calabasas, California și acum locuiește în Los Angeles. El a crescut în același oraș ca membrii Incubus și Hoobastank.

Rob a inceput sa cante la tobe dupa vizionarea unui concert Aerosmith. Mama lui, Patty, este prietena cu Joey Kramer, bateristul de la Aerosmith. Ei de asemenea se intalneau in timpul tineretii. Aceasta prietenie a insemnat ca ei puteau merge in spatele scenei si vedea intreaga productie.

La inceputul anilor de tinerete, Bourdon a cantat in cateva formatii alaturi de prietenii sai. In acea perioada l-a intalnit pe colegul sau de trupa din Linkin Park, Brad Delson. Pe atunci ei au cantat pentru cativa ani intr-o trupa numita Relative Degree. Scopul lor a fost sa cante la Roxy Theatre. Dupa ce si-au atins scopul, in cele din urma Relative Degree s-a destramat.

El s-a intalnit o data cu actrita Shiri Appleby. De asemenea a mai avut o relatie cu actrita Vanessa Lee Evigan, incepand din 2001, dar a rămas singur inca de la inceputul lui 2008.

A-25-a zi de nastere a fost prezentata in cadrul unui episod iTunes LPTV. Pe 20 ianuarie 2004, Linkin Park au sustinut un concert in Philadelphia, Pennsylvania si trupa facea glume in culise spunand ca aceasta este cea de a 20-a aniversare a lui Rob, lucru care a cauzat o anumită confuzie în rândul telespectatorilor.

La sfarsitul anului 2006, Chester Bennington de la Linkin Park, a declarat la Tattoo Stories ca Brad si Rob, colegii acestuia de trupa, nu au nici un tatuaj din motive religioase. Ambii sunt de religie evreiasca.

Discogrfie[modificare | modificare sursă]

Cu Linkin Park[modificare | modificare sursă]