Radu Vâlcan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Radu Vâlcan
Date personale
Născut (47 de ani)
București
Căsătorit cuAdela Popescu 2015 - prezent
Cetățenie România
Ocupațieactor Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materAcademia de Studii Economice din București

Radu Vâlcan (n. 8 februarie 1977, București) este un actor și prezentator de televiziune român. A terminat Facultatea de marketing la Academia de Studii Economice din București. În adolescență își dorea să înființeze o trupă rock. În viață a fost călăuzit de bunica lui, care este cea mai importantă persoană din viață sa, fiind cea care l-a crescut.

Viață personală[modificare | modificare sursă]

În 2010, Adela Popescu și Radu s-au întâlnit pe platourile de filmare unde se filma telenovela Iubire și Onoare. După cinci ani de când se cunoscuseră, Adela și Radu au hotărât să să se căsătorească. În 2015 s-au căsătorit,[1] iar în 2016 li s-a născut primul copil.[2] În prezent, au împreună 3 copii.

Carieră[modificare | modificare sursă]

Din august 2009, Radu Vâlcan și-a început cariera în televiziune la Acasă TV, ca prezentator al emisiunii „Povestiri adevărate” și a învățat foarte multe de la întreaga echipă, oferindu--se posibilitatea să evolueze personal și profesional.

Înainte de a lucra la Acasă TV, a prezentat știrile sportive la Prima TV și emisiunea „Impact”. Din cauza televiziunii nu a mai avut timp de modelling, pe care l-a lăsat deoparte pentru o perioadă de timp, și nu s-a mai dus la prezentări de modă, făcând doar câteva spoturi pentru reclame.

În televiziune a ajuns datorită unei provocări pe care a acceptat-o, ceea ce i s-a părut interesant, iar mai târziu a început să îi placă. Ulterior, a renunțat la postul de prezentator de la Acasă TV, pentru a se dedica actoriei, jucând în telenovela „Iubire și Onoare”. Atunci a și intrat în atenția publicului, iar în același an a participat la emisiunea „Dansez pentru tine” de la Pro TV, unde a câștigat un premiu de popularitate în urma voturilor primite din partea publicului. Tot în 2009, Radu Vâlcan a fost desemnat „Cea mai sexy vedetă tv” în cadrul premiilor TV Mania

Activitate în film și televiziune[modificare | modificare sursă]

Anul Titlul Rolul Notițe
2009 Povestiri Adevarate Prezentator
2011 Pariu cu Viața Tudor
2011 Iubire și Onoare Amir bin Hussein el-Jisr protagonist

2 sezoane

2013 O nouă viață Tudor
2015

2016

„Temptation Island-Insula iubirii Prezentator
2016 #Selfie 69 Bărbat București 1 
  • 2017- My Little Pony Filmul- Regele Storm (dialog română) [3]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Despre nunta”. Arhivat din original la . 
  2. ^ Stirileprotv.ro: Adela Popescu a născut un băiețel., accesat 14 iunie 2016
  3. ^ Radu Vâlcan, prezentatorul emisiunii "Insula iubirii", dă glas unui personaj de desene animate, Observator