Petru Pașalî

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Piotr Pașalî)
Petru Pașalî
Date personale
Ocupațiepolitician Modificați la Wikidata
Activitate
PremiiMedalia „Meritul Civic” ()

Petru Pașalî este un politician găgăuz din Republica Moldova, care a deținut funcția de președinte al Adunării Populare din UTA Gagauz-Yeri în perioada 1995-1999.

Activitatea politică[modificare | modificare sursă]

Petru Mihailovici Pașalî (în alfabetul chirilic: Петр Михайлович Пашалы) s-a născut în actuala Regiune Autonomă Găgăuzia. Este doctor în științe sociale la Institutul de Etnologie și Antropologie din Chișinău.

În octombrie 1995, Petru Pașalî a fost ales în funcția de președinte al UTA Gagauz-Yeri în perioada 1995-1999. Odată cu pierderea alegerilor de către bașcanul Găgăuziei, Gheorghe Tabunșcic, a fost ales un nou președinte al legislativului găgăuz în persoana lui Mihail Kendighelean.

În prezent, Petru Pașalî deține funcția de director al Filialei Găgăuzia a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, cu reședința în municipiul Comrat.

La 11 octombrie 2005, președintele Vladimir Voronin i-a acordat lui Piotr Pașalî Medalia "Meritul Civic", pentru muncă îndelungată și prodigioasă în organele administrației publice, contribuție la dezvoltarea relațiilor economice și comerciale externe și activitate organizatorică și obștească intensă.[1]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Decretul nr. 253 din 11 octombrie 2005


Predecesor:
Președintele Adunării Populare a UTA Gagauz Yeri
octombrie 19951999
Succesor:
Mihail Kendighelean