Mitutoyo

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Mitutoyo
Tipsocietate pe acțiuni  Modificați la Wikidata
Fondată[1]  Modificați la Wikidata
Fondator(i)Yehan Numata[*][[Yehan Numata (Japanese entrepreneur, founder of Mitutoyo)|​]]  Modificați la Wikidata
Țara Japonia  Modificați la Wikidata
SediuKawasaki
Produseinstrument de măsură  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
CMM Mitutoyo
Sediul corporativ și fabrica Mizonokuchi

Mitutoyo Corporation (株式会社ミツトヨ Kabushiki Kaisha Mitutoyo?) este o corporație japoneză multinațională specializată în instrumente și tehnologii metrologice, având sediul la Takatsu-ku, Kawasaki, Prefectura Kanagawa.[2]

Mitutoyo a fost înființată la 22 octombrie 1934[2] de către Yehan Numata (沼田 恵範 Numata Ehan) cu un singur produs, micrometrul. Filozofia Mitutoyo în acel moment era de a fabrica micrometre de înaltă calitate la prețuri accesibile și disponibile pentru toți cei implicați în industria prelucrătoare. Această filozofie a fost extinsă în următoarele câteva decenii pentru a include o gamă mai mare de produse de măsurare nedestructivă a dimensiunilor mecanice, cum ar fi șublere, indicatori de precizie precum și alte instrumente de măsurare.

Pe măsură ce tehnologia electronică a devenit mai răspândită în anii 1970, Mitutoyo a aplicat electronica la linia sa de instrumente de controlare nedestructivă, producând instrumente electronice sau digitale de măsurare. În acest timp a început să ofere și instrumente mai mari, mai complexe și mai sensibile de măsurare, inclusiv comparatoare optice (de exemplu shadowgraph), echipamente de măsurare a formei și mașini de măsurare tridimensionale (engleză: Coordinate-measuring machine - CMM). După ce a fost introdus controlul statistic al procesului (SPC), Mitutoyo a fost pe primul loc în lume în dezvoltarea instrumentelor de măsură cu afișaj, a interfețelor, colectoarelor de date și a software-ului de analiză.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ ROR release v1.19[*][[ROR release v1.19 (Research Organization Registry data dump from 2023-02-16)|​]]  Verificați valoarea |titlelink= (ajutor)
  2. ^ a b "Company Profile." Mitutoyo. Retrieved on 13 mai 2013. "20-1, Sakado 1-Chome, Takatsu-ku, Kawasaki-shi, Kanagawa 213-8533, Japan"

Legături externe[modificare | modificare sursă]