Mitsubishi

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Grupul Mitsubishi (三菱グループ, Istoria Mitsubishi Motors începe acum mai bine de 100 de ani, în 1870, când un tânăr antreprenor japonez pe nume Yataro Iwasaki, care lucra pentru stăpânul său Tosa Clan, decide să pornească o afacere pe cont propriu, o mică companie navală numita Tsukumo Shokai.

Cele trei diamante[modificare | modificare sursă]

Mitsubishi logo.svg

La designul logo-ului companiei sale, Iwasaki s-a folosit de emblema familiei sale care conținea trei diamante și de cea a clanului Tosa, care conținea trei frunze de stejar unite. Acesta a fost înaintașul logo-ului de azi: trei diamante unite în punctul central. În 1875, Iwasaki a hotărât să redenumeasca compania sa după logo: Trei Diamante sau, în japoneză, Mitsubishi. De atunci, toate companiile care s-au dezvoltat din compania navală au purtat acest nume. Logo-ul în formă sa finală a fost înregistrat în 1914. Noi domenii Nu după mult timp, compania și-a extins activitățile în noi domenii. De la transportul naval s-a dezvoltat în construcția de nave , apoi în industria grea, producția de petrol și oțel, industria chimică, electronice, etc. De la modelul A la Mitsubishi Motors Europe

În 1917 Mitsubishi a creat prima linie de producție de automobile din Japonia, odată cu Mitsubishi Model A, o copie a lui Ford Model T. Un an mai târziu a apărut prototipul primului camion Mitsubishi. În 1928 a fost fondată compania aeronautică Mitsubishi care producea Mitsubishi MC-1. Primul autobuz a fost produs în 1932 (FUSO B-46). În prezent există peste 35 de companii separate Mitsubishi care produc de la nave, avioane, petrol, gaz, plastic, fibre sintetice, la produse electronice, software și automobile.În 1970 divizia responsabilă cu fabricarea motoarelor pentru automobile s-a constituit într-o companie independentă numită Mitsubishi Motors Corporation.

Mitsubishi azi[modificare | modificare sursă]

Azi, Mitsubishi este prezent pe plan mondial în peste 170 de țări. Din Islanda până în Turcia și din Irlanda până în Rusia, Mitsubishi Motors este prezent în peste 30 de țări din Europa.Mitsubishi Motors a venit în Europa în 1974 odată cu apariția primelor modele Lancer și își continuă și în prezent dezvoltarea pe piețe noi, cum este și cazul României.

Mitsubishi i MiEV.jpg

În decembrie 2002 companiile de distribuție și holding din Europa au fuzionat creând Mitsubishi Motors Europe. A fost punctul culminant al unui an în care MME și-a schimbat viziunea și s-a reorganizat, cu scopul de a forma o structură logică, unificată a activităților pe plan european. Reorganizarea a fost parte a schimbării Mitsubishi Motors la nivel mondial.Astăzi, de la sediul din Amsterdam, Mitsubishi Motors Europe (MME) conduce o afacere care cuprinde vânzări, marketing și distribuție a automobilelor, pieselor de schimb și accesoriilor în Europa.De la începuturile companiei Mitsubishi și până în prezent, activitatea sa s-a modificat, dar construcția mașinilor este un semn distinct pentru toate mașinile pe care le oferim.

  1. http://www.mitsubishi-motors.ro/lumea-mitsubishi/istoric


Legături externe[modificare | modificare sursă]