MinBucovina

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

SC MinBucovina SA Vatra Dornei este o companie minieră din România. Obiectul de activitate al societății este extracția, prelucrarea și comercializarea resurselor minerale utile: minereuri feroase, neferoase, substanțe utile nemetalifere, roci utile, zguri metalurgice[1]. De asemenea realizează și cercetare geologică în cadrul perimetrelor aprobate și în extinderea acestora, pentru creșterea gradului de asigurare cu rezerve[1].

În iunie 2009, MinBu­co­vi­na era în pro­ce­du­ră de dizolvare, în condițiile în care nu a găsit finanțare pentru ram­bursarea unui ajutor de stat primit în 2005, fără aprobarea Comisiei Eu­ropene[2]. Societatea a fost scutită de la plata obligațiilor către Bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat și cel pentru șomaj aferente anului 2005, însă ope­ra­țiu­nea nu a fost aprobată de autoritățile eu­ro­pene[2]. Comisia Europeană a for­mulat o somație ultimativă de plată pentru decembrie 2007[2]. Co­le­giul Di­rector al AVAS a decis intrarea so­cietății în procedura de dizolvare și lichidare voluntară, iar lichidatorul selectat și-a început ac­ti­vitatea în vara anului 2008[2].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Despre noi Arhivat în , la Wayback Machine., minbucovina.ro, accesat la 22 ianuarie 2010
  2. ^ a b c d MinBucovina Vatra Dornei, amendata cu 20.000 de lei[nefuncțională], 16 iunie 2009, financiarul.com, accesat la 22 ianuarie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]