Michael Burnham

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Michael Burnham
Apariții
Creat deBryan Fuller și Alex Kurtzman
Jucat deSonequa Martin-Green
Arista Arhin (tânăra)
Prima apariție"The Vulcan Hello"
Specieuman
Genfemeie
Apariții înStar Trek: Discovery
The Vulcan Hello
Context Is for Kings
Will You Take My Hand?[*][[Will You Take My Hand? (episode of Star Trek: Discovery (S1 E15))|​]]  Modificați la Wikidata
Profil
Sexulfemeie[*]  Modificați la Wikidata
Data nașterii  Modificați la Wikidata
Ocupațieofițer secund[*][1]
chief scientific officer[*][[chief scientific officer (Head of scientific research operations)|​]][2]
pilot de teste[*][3]  Modificați la Wikidata
Univers fictivStar Trek[*]  Modificați la Wikidata
Relații
PărințiSarek[*][[Sarek (fictional Star Trek character)|​]][4]  Modificați la Wikidata
Amanda Grayson[*][[Amanda Grayson (fictional human)|​]][4]  Modificați la Wikidata

Michael Burnham este un personaj fictiv din universul Star Trek. Apare în serialul Star Trek: Discovery unde este interpretată de Sonequa Martin-Green.[5][6]

Martin-Green în 2016 la San Diego Comic-Con

Biografie[modificare | modificare sursă]

Născută de părinți umani, Burnham a fost ulterior adoptată de ambasadorul vulcanian Sarek și de soția sa umană Amanda Grayson, după ce părinții ei au fost uciși în timpul unui raid klingonian. A fost primul uman care a absolvit Academia de Științe de pe Vulcan ca xeno-antropolog.[7][8] Apoi s-a alăturat Flotei Stelare și a servit șapte ani sub comanda căpitanului Philippa Georgiou pe USS Shenzhou⁠(en)[traduceți] unde a ajuns prim ofițer. În timpul explorării unui obiect necunoscut ucide din greșeală un klingonian și nava acestuia atacă Shenzhou, ceea ce duce la războiul dintre Federație și klingonieni. După ce o lasă inconștientă pe Philippa Georgiou pentru a prelua comanda navei și pentru a-i ataca pe klingonieni pentru a-i face să se retragă, ea este închisă. După Bătălia de la Stelele Binare, flota o acuză pe Burnham de revoltă și o comandă la închisoare pe viață. După șase luni de închisoare, este transferată împreună cu alți deținuți într-o altă locație; pe drum, transportul este interceptat de nava USS Discovery; căpitanul Gabriel Lorca o pune la încercare și hotărăște să o păstreze în echipajul său, al cărui rol este de a câștiga cu orice preț războiul împotriva Imperiului Klingon.

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Starfleet (în engleză) 
  2. ^ List of science officers (în engleză) 
  3. ^ Test pilot | Memory Alpha | Fandom (în engleză) 
  4. ^ a b http://www.startrek.com/database_article/burnham  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  5. ^ Star Trek Discovery: Sonequa Martin-Green Cast as the Lead”. Deadline. . The Walking Dead’s Sonequa Martin-Green has landed the lead role of Rainsford in Star Trek: Discovery, the upcoming new series for CBS All Access, CBS live streaming and VOD service. 
  6. ^ Harnick, Chris (). Star Trek: Discovery Boldly Goes Where No Trek Has Gone Before, Thanks to Sonequa Martin-Green”. E!. 
  7. ^ Roots, Kimberly (). „Star Trek: Discovery @ Comic-Con: New Footage and Sarek Secret Revealed, Stamets' Love Interest Cast and More”. TVLine. Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ Hibberd, James (). Star Trek: Discovery Star Sonequa Martin-Green Breaks Her Silence”. Entertainment Weekly. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]