MasterChef - Proba Celebrității

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
MasterChef - Proba Celebrității
Bazat peCelebrity MasterChef
Prezentator(i)Răzvan Fodor
JuriuCătălin Scărlătescu
Sorin Bontea
Florin Dumitrescu
Țară de origineRomânia
Limbă(i)Română
Nr. de sezoane1
Nr. de episoade11
Producție
Perioadă de difuzare120 minute
Difuzare
Canal originalPRO TV
Difuzare originală  (2013-10-08) –
 (2013-12-24)
Cronologie

Masterchef - Proba Celebrității este versiunea română a competiției de gătit cu celebrități. Primul episod a fost difuzat pe data de 8 octombrie 2013 pe postul român de televiziune, ProTV și s-a încheiat pe 24 decembrie 2013, avânt un total de 11 episoade.[1] Emisiunea a fost jurizată de Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, iar prezentatorul a fost Răzvan Fodor.

Format[modificare | modificare sursă]

Formatul emisiunii este asemănător cu cel al seriei originale, doar că de data acesta nu a mai existat etapa Preliminarilor.

Sezonul 1 (2013)[modificare | modificare sursă]

Primul sezon al seriei MasterChef - Proba Celebrității a debutat pe 8 octombrie 2013.

Concurenți[modificare | modificare sursă]

În această emisiune au participat 15 celebrități.[2] Câștigătoarea acestei serii a fost jurnalista, Elena Lasconi.[3][4]

Top 15

Concurent[2] Vârstă Cunoscut pentru Statut
Elena Lasconi 41 Jurnalistă Câștigător[3][4]
Pacha Man 34 Cântăreț Locul 2[4]
Don Baxter 35 Rapper Locul 3[4]
Cătălin Josan 26 Cântăreț Eliminat pe 24 Decembrie[4]
Alex Dima 30 Jurnalist Eliminat pe 23 Decembrie[5]
Gabriela Irimia 31 Cântăreață (membră a trupei The Cheeky Girls)
Jojo 32 Actriță
Laura Cosoi 31 Model & actriță
Șerban Copoț 31 Cântăreț (membru al trupei Animal X) Eliminat pe 17 Decembrie[6]
Octavian Strunilă 32 Actor
Gina Pistol 32 Actriță & model Eliminat pe 3 Decembrie[7]
Ioan Isaiu 44 Actor
Monica Irimia 31 Cântăreață (membră a trupei The Cheeky Girls) Eliminat pe 18 Noiembrie[8]
Adrian Daminescu 57 Cântăreț Eliminat pe 12 Noiembrie[9]
Carmen Șerban 42 Cântăreață de manele & compozitoare Eliminat pe 5 Noiembrie[10]

Audiențe[modificare | modificare sursă]

Premierea show-ului a avut un share de 8.3, [11] care a crescut la 17.8 în săptămâna a doua.[12]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Vedetele se întrec la "MasterChef - Proba celebrității" (în limba română). ProTV. . Accesat în . 
  2. ^ a b Moisă, Raluca (). „Cei mai buni bucătari dintre vedete vin la „MasterChef - Proba celebrității". Care sunt „ingredientele" lor secrete” (în limba română). Adevărul. Accesat în . 
  3. ^ a b „Elena Lasconi este marea câștigătoare de la "MasterChef - Proba Celebrității": "Este confirmarea muncii și pasiunii mele de mulți ani în bucătărie" (în limba română). ProTV. . Accesat în . 
  4. ^ a b c d e „MasterChef. Elena Lasconi este marea câștigătoare a acestei ediții. Cele mai tari faze ale finalei” (în limba română). Știrile ProTV. . Accesat în .  Legătură externa în |publisher= (ajutor)
  5. ^ „MASTERCHEF. Prima parte a finalei a dus la eliminarea a patru dintre concurenti. Care sunt acestia” (în Romanian). http://stirileprotv.ro/. Accesat în .  Legătură externa în |publisher= (ajutor)
  6. ^ „Octavian Strunilã ºi ªerban Copot au pierdut ºorþurile, în timp ce Pacha Man este favorit pentru titlul de "MasterChef" (în Romanian). http://adevarul.ro/. Accesat în .  Legătură externa în |publisher= (ajutor)
  7. ^ „Gina Pistol ºi Ioan Isaiu, excluºi de la "MasterChef". Au gãtit "ca la împinge tava" (în Romanian). http://adevarul.ro/. Accesat în .  Legătură externa în |publisher= (ajutor)
  8. ^ „FOTO Monica de la Cheeky Girls a pãrãsit "MasterChef", restul vedetelor au gãtit în vârf de munte” (în Romanian). http://adevarul.ro/. Accesat în .  Legătură externa în |publisher= (ajutor)
  9. ^ „Monstrul din Cutia Misterelor, "dovedit" la "MasterChef". Adrian Daminescu a pãrãsit competiþia” (în Romanian). http://adevarul.ro/. Accesat în .  Legătură externa în |publisher= (ajutor)
  10. ^ „Prima eliminare la "MasterChef – Proba celebritãþii": Carmen ªerban a pãrãsit competiþia” (în Romanian). http://adevarul.ro/. Accesat în .  Legătură externa în |publisher= (ajutor)
  11. ^ Petrişor Obae (2013-10-23T14:19:56), Suleyman, necruţător cu Masterchef şi cu meciul Stelei: Sultanul, pe primul loc în bătaia cu Pro şi cu TVR 1, Paginademedia.ro  Verificați datele pentru: |date= (ajutor)
  12. ^ Petrişor Obae (2013-10-30T14:16:21), Cum au arătat luptele lui Suleyman cu MasterChef şi TopChef. Show-urile culinare, în urma sultanului, Paginademedia.ro  Verificați datele pentru: |date= (ajutor)