King's Bounty

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
King's Bounty

Dezvoltator(i)New World Computing  Modificați la Wikidata
Editor(i)New World Computing
Electronic Arts  Modificați la Wikidata
Designer(i)Jon Van Caneghem  Modificați la Wikidata
SerieKing's Bounty[*][[King's Bounty (video game series)|​]]  Modificați la Wikidata
PlatformăDOS
Amiga
Commodore 64
Sega Genesis
Classic Mac OS
FM Towns
IBM PC
seria Apple II[*]  Modificați la Wikidata
Dată lansare
Genurijoc video de rol
joc video de strategie pe ture  Modificați la Wikidata
Modurisingleplayer  Modificați la Wikidata
Mediadischetă  Modificați la Wikidata
Controltastatură  Modificați la Wikidata
Prezență online

King's Bounty este un joc video de strategie pe ture creat de Jon Van Caneghem și New World Computing în 1990. Jocul urmărește destinul unui erou al Regelui Maximus, înzestrat cu misiunea de recuperare a Sceptrului Ordinului din mâinile forțelor haosului, conduse de Arech Dragonbreath. King's Bounty este considerat în special precursor al seriei de jocuri Heroes of Might and Magic. Este unul dintre primele jocuri produse de New World Computing. A precipitat foarte mult proiectul Heroes și este inclus în unele antologii Heroes ca făcând parte din serie. Mai târziu a fost refăcut și redenumit ca marcă Heroes pentru jocul PlayStation 2: Quest for the Dragon Bone Staff. O continuare (engleză sequel) a jocului King's Bounty a fost distribuită în 2008 sub denumirea de King's Bounty: The Legend.

Alte jocuri, scoase ulterior, ce aparțin seriei King's Bounty sunt: King's Bounty: Armored Princess [nov. 2009] (peripețiile prințesei Amelie, pe care jucătorul o salvează în primul joc, acum ajunsă la maturitate), King's Bounty: Crossworlds [sep. 2010] (vine la pachet cu extensia Orcs on the March și două povești noi și independente - Champion of the Arena și Defender of the Crown) și King's Bounty: Warriors of the North [oct. 2012] (centrat mai degrabă pe o atmosferă și o mitologie de inspirație nordică). De asemenea, pe situl Kongregate se poate juca King's Bounty: Legions, disponibil și ca aplicație pe Facebook.

Proiecte ale fanilor[modificare | modificare sursă]

O continuare neoficială a fanilor, numită de obicei „King’s Bounty 2”, a fost dezvoltată în 1992. Autorul continuarii este un programator ucrainean Sergiy Prokofiev (ucraineană: Сергій Прокоф'єв). Tot textul din joc este în rusă, iar mesajele prezintă adesea folclor specific Rusiei. Nu a fost disponibilă nicio versiune în limba engleză a jocului.

În august 2015, a fost lansat un alt joc numit „Royal Bounty HD”, care a adăugat multe dintre îmbunătățirile de joc Heroes of Might and Magic conceptului King's Bounty.

O versiune neoficială gratuită a jocului original (cu grafică originală și poveste extinsă) a fost publicată în 2015 de programatorul rus Sergei Markoff (în rusă: Сергей Марков). Jocul include o mulțime de ouă de Paște, glume științifice și diverse obiecte suplimentare precum Titan of Braavos și așa mai departe.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]