Francielle da Rocha

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Francielle da Rocha
Informații generale
Nume complet Francielle Gomes da Rocha
Data nașterii (31 de ani)
Locul nașterii Almenara, Brazilia
Naționalitate Braziliană
Înălțime 1,66 m
Greutate 57 kg
Post Centru
Informații despre echipă
Echipa actuală HC Dunărea Brăila
Număr 29
Cluburi de seniori*
Ani Club
2007–2013 Vegus/Guarulhos
2013–2015 Hypo Niederösterreich
2015–2018 Vegus/Guarulhos
2018–2021 Esporte Clube Pinheiros
2021– HC Dunărea Brăila
Echipa națională
Ani Țară Ap (G)
Brazilia 64 (80)[1][2]
* Apariții și goluri pentru echipa de club doar în cadrul campionatului intern
# Selecții și goluri la națională până la data de 16 august 2016

Francielle Gomes da Rocha (n. 10 iunie 1992, în Almenara)[3] este o handbalistă din Brazilia care evoluează pe postul de centru pentru clubul românesc HC Dunărea Brăila și echipa națională a Braziliei.[4]

Rocha a evoluat pentru naționala de handbal feminin a Braziliei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016[1][2] și Campionatul Mondial din 2015[5][6]

Palmares[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b „Team Roster Composição da equipe / Composition de l'équipe BRA - Brazil” (PDF). archive.ihf.info (în engleză). Pagina oficială a Federației Internaționale de Handbal. . Accesat în . 
  2. ^ a b „Cumulative Statistics Estatísticas acumuladas / Statistiques cumulatives BRA - Brazil” (PDF). archive.ihf.info (în engleză). Pagina oficială a Federației Internaționale de Handbal. . Accesat în . 
  3. ^ „Francielle Gomes da Rocha”. eurohandball.com (în engleză). Pagina oficială a Federației Europene de Handbal. Accesat în . 
  4. ^ Marius Huțu (). „Amanda Kurtovic a semnat cu Brăila! Cum arată Dream Team-ul formației de la Dunăre, care va lupta pentru titlu cu CSM București”. prosport.ro. ProSport. Accesat în . 
  5. ^ „XXII Women's World Championships 2015 Denmark Team Roster BRA - Brazil” (PDF). archive.ihf.info (în engleză). Pagina oficială a Federației Internaționale de Handbal. . Accesat în . 
  6. ^ „XXII Women's World Championships 2015 Denmark Cumulative Statistics BRA - Brazil” (PDF). archive.ihf.info (în engleză). Pagina oficială a Federației Internaționale de Handbal. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]