Familia noastră (film)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Familia noastră

Afișul românesc al filmului
Rating
Titlu originalBizim Aile
Genfilm de comedie  Modificați la Wikidata
RegizorErgin Orbey[*]  Modificați la Wikidata
ScenaristSadık Şendil[*][[Sadık Şendil (Turkish playwright, screenwriter and librettist)|​]]  Modificați la Wikidata
ProducătorNahit Ataman
Director de imagineKriton İlyadis[*][[Kriton İlyadis (Turkish cinematographer)|​]]  Modificați la Wikidata
MuzicaMelih Kibar⁠(d)
DistribuțieMünir Özkul⁠(d), Tarık Akan⁠(d), Adile Nașit, Halit Akçatepe⁠(d), Itır Esen⁠(d), Șener Șen, Ayșen Gruda
Premierafebruarie 1976  Modificați la Wikidata
Durata93 min.
Țara Turcia  Modificați la Wikidata
Limba originalălimba turcă  Modificați la Wikidata
Prezență online

Familia noastră (în turcă Bizim Aile) este o tragicomedie turcească din 1976, regizată de Ergin Orbey⁠(d) după scenariul lui Sadık Șendil și produsă de Nahit Ataman. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Münir Özkul⁠(d), Adile Nașit, Tarık Akan⁠(d), Șener Șen, Ayșen Gruda, Itır Esen⁠(d) și Halit Akçatepe⁠(d).

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Talat, prietenul din fabrică al lui Yașar Usta, și soția sa încearcă să-l căsătorească pe Yașar Usta cu Melek Hanım. Aceste eforturi au succes, dar Yașar Usta are patru copii, iar Melek Hanım alți trei. Cei șapte copii nu se pot înțelege între ei și se ciondănesc permanent.

Ferit, unul dintre fiii lui Melek Hanım, se îndrăgostește de Alev, fiica industriașului Saim Bey. Tatăl fetei nu este mulțumit de această relație și se răzbună pe Yașar Usta și pe familia acestuia: el îl concediază mai întâi pe Yașar din serviciu și apoi îi dă afară familia din casă. În cele din urmă, Yașar Usta se întâlnește cu Saim Bey, iar tatăl lui Alev își dă seama că a făcut o greșeala lui și le restituie casa.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Filmare[modificare | modificare sursă]

Locul principal de filmare, conacul în care locuia Melek Hanım cu copiii ei și unde s-a mutat apoi Yașar Usta cu copiii lui, se află în cartierul Altunizade⁠(d), districtul Üsküdar, Istanbul.

Filmările acestei producții au avut loc în orașul Istanbul. Locul principal de filmare, conacul aparținând lui Melek Hanım, unde s-a mutat Yașar Usta împreună cu copiii lui, este situat în cartierul Altunizade⁠(d) din districtul Üsküdar.[1] Această clădire a fost folosită ca loc de filmare al mai multor producții cinematografice Yeșilçam. Conacul Said Halim Pașa din cartierul Yeniköy a fost folosit drept casa în care locuiau Alev și tatăl său, bogatul industriaș Saim Bey. Biroul în care Saim Bey are o discuție cu Yașar Usta este biroul regizorului și scenaristului Ertem Eğilmez⁠(d) din cartierul Beyoğlu.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Bizim Aile oyuncuları ve konusu! Bizim Aile filmi nerede çekildi?”, Milliyet, , accesat în  

Legături externe[modificare | modificare sursă]