European BEST Engineering Competition

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
European BEST Engineering Competition
EBEC logo.png
Fondare 2009
Tip Competiție Europeană
Localizare {{{oraș}}}, {{{țară}}}
Website http://ebec.best.eu.org

European BEST Engineering Competition (română Competiția Europeană Inginerească BEST) este un concurs între studenți din toată Europa. După ce concurează la nivel local (cu colegii lor din universitate), câștigătorii participă la competițiile naționale și regionale:

Câștigătorii acestor competiții naționale și regionale vor participa la finala europeană.

Concept[modificare | modificare sursă]

EBEC înseamnă 4 cuvinte:
Competiția: 26 de echipe au șansa de a concura între ele pentru a obține cel mai bun rezultat.
Europeană: Cea mai mare satisfacție e să participi la Finala Europeană, după ce ai câștigat runda locală și apoi națională sau regională.
Inginerească: Scopul este proiectarea, prin inovație și creativitate, ceea ce înseamnă soluții inginerești pentru a depăși limitările impuse.
BEST: Board of European Students Of Technology, organizatorii acestei competiții sunt o asociație non-profit, non-politică de studenți voluntari prezentă în toată Europa.

Ediția din 2009[modificare | modificare sursă]

Localizare : Ghent
Date: 2-12 August 2009

EBEC (European BEST Engineering Competition) a fost organizată pentru prima dată de Grupul Local BEST Ghent (Belgia) între 2 și 12 August 2009. În timpul acelei prime ediții, peste 2300 de studenți au participat la etapele locale ale competiției în universitatea lor. Câștigătorii acestor competiții s-au întâlnit să se întreacă la nivel național (sau regional). Aceste competiții i-au ales pe cei mai buni dintre cei buni să participe la etapa finală. În total, 80 de finaliști din 51 de universități din 18 țări au concurat la EBEC și și-au îndeplinit visul în actul final.

Scopul EBEC este să dezvolte studenții într-un mod tehnic și practic, totodată complementar educației pe care o primesc în facultăți.

A constat în două părți: Team Design și Case Study.
La Team Design ei au construit diferite dispozitive, cu materiale limitate și dintre cele mai neconvenționale, pentru a rezolva cerințele juriului.
La Case Study participanții au rezolvat probleme teoretice din viața de zi cu zi, pe diferite teme.
Echipele sunt formate din 4 membrii și participă doar la una din cele 2 părți.

Parteneri[modificare | modificare sursă]

Acel eveniment a fost susținut de UNEP (Programul de Mediu al Națiunilor Unite), care au oferit o problema reală pentru concursul de Team Design.
EBEC a fost recunoscut ca partener al Anului European al Creativității și Inovației.

Ediția din 2010[modificare | modificare sursă]

Localizare : Cluj-Napoca (România)
Date: 1-11 August 2010

Această a doua ediție păstrează atât conceptul cât și formatul de anul trecut, cu mențiunea că s-a dezvoltat și a crescut fată de ediția precedentă.
Peste 5000 de studenți au participat la fazele locale din 71 de universități din 31 de țări europene.

Peste 600 de semifinaliști se întrec în 13 Competiții Naționale sau Regionale pentru biletele care îi pot aduce la Cluj-Napoca în August pentru marea finală.
104 participanți (câte 52 pentru fiecare parte) își vor urmări visul în Finală și vor încerca să demonstreze că sunt cei mai buni studenți din domeniul tehnic.

Legături externe[modificare | modificare sursă]