Eugen Apjok

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Eugen Apjok
Date personale
Născut (52 de ani)
Baia Mare
Ocupațiejucător de rugby în XV[*] Modificați la Wikidata
Activitate
Sportrugby
ClubCSM Știința Baia Mare
EchipaRomânia România
PozițieFundaș / Mijlocaș la deschidere

Eugen Apjok (n. , Baia Mare, România) este un fost jucător de rugby român și actual antrenor aflat la conducerea echipei naționale a României.[1][2] Și-a început cariera de jucător pe postul de fundaș, ulterior avansând pe poziția de mijlocaș la deschidere. A jucat întreaga carieră la CSM Știința Baia Mare. Ulterior, a devenit antrenor și a cunoscut consacrarea tot la echipa băimăreană cu care a câștigat șapte titluri de campion național și cinci Cupe ale României.[2] În 2016 a fost votat cel mai bun antrenor principal de rugby din România.

Ca jucător, Apjok a adunat 3 selecții pentru echipa națională a României, de la debutul său în 1996 și până la ultimul său meci din 2001. A marcat o încercare și 6 conversii pe parcursul carierei sale internaționale, 17 puncte la total.

A plecat de la Baia Mare în 2017, pentru a antrena pe CSM Olimpia București între sezoanele 2017-2019, în această perioadă câștigând Cupa României cu echipa bucureșteană.

În 2011 a fost numit antrenor secund la naționala României și a făcut parte din echipa care a obținut calificarea la Cupa Mondială de Rugby din 2015.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Andy Robinson demisionează, Eugen Apjok preia echipa României”. rugbyromania.ro. . Accesat în . 
  2. ^ a b „Interviu exclusiv cu Eugen Apjok, noul antrenor al Stejarilor, cu un an înaintea Cupei Mondiale”. sptfm.ro. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]